Some ei ole aina totta

Kuvateksti
Kuva: Unsplash

Moni asia on somessa eli sosiaalisessa mediassa valetta.

Ei kukaan istu päivästä toiseen upeasti sisustetussa design-kodissa jokainen hiussuortuva paikoillaan. Yksikään meistä ei asu myöskään kuntosalilla ja jännitä yötä päivää vatsalihaksiaan pukukopissa kameralle.

Arki ei ole sarja tyylikkäitä hetkiä taustamusiikin soidessa, eikä elämä ole aina yhtä ihqua ja pörröisiä kissanpentuja.

Oikeassa elämässä ei ole filtteriä. 

Sokeasti sosiaaliseen mediaan uskovilta puuttuu itsetuntoa ja somelukutaitoa. Selfie-koukkuun ajautuneet kerjäävät hyväksyntää. Tykkäämisten ja seuraajien määrä alkaa helposti määritellä ihmisiä, jotka kokevat itsensä sosiaalisesti näkymättömiksi.

Joskus kyse on ulkonäöstä. Liian isoista reisistä, liian pienestä hauiksesta tai omasta mielestä epämuodostuneista kasvoista. Ihmisen liskon aivot alkavat tarkkaan käsiteltyjen kuvien ja videoiden keskellä eläessään helposti kuvitella, että somessa välähtelevät kuvat ovat totta.

Aitous koskettaa sosiaalisessa mediassa.

On hienoa lukea sosiaalisesta mediasta, kun pikkupoika saa varastetun pyöränsä takaisin ja yksinäinen kavereita. Se on lähempänä oikeaa elämää, kun miettiä joukolla onko joku julkkis lihonnut vai ei.

Oikeiden juttujen koskettavuus perustuu aitouteen. Kadonnut koira on löytynyt tai kouluväkivaltaa kokenut on saanut sosiaalisen median kautta varmemman äänen. Pommi-isku on kuvattu matkapuhelimella, kuten se on paikan päällä tapahtunut.

Sosiaalisen median sisältö on sosiaalisesti tuotettua. Siksi jokainen tykkäys, ladattu kuva, video ja kommentti on tärkeä. Sillä tavoin me annamme sosiaalisessa mediassa kuvan maailmasta ja ihmisistä, jotka ovat mielestämme hyviä, kauniita ja oikeassa.

 

Seuraa ja kommentoi blogia tai lähetä sivun linkki kavereillesi. 

Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.