Itsenäisyyspäivä

Kuten olen jo kovin moneen otteeseen tainnut todeta: koskaan en ole arvostanut kotimaatani yhtä paljon kuin muutettuani sieltä pois. Etukäteen en olisi osannut arvata, kuinka paljon tulen muun muassa kaipaamaan tuota monotonisen ja töksäyttelevän kuuloista, maailman rakkainta ja kauneinta kieltä. Suomalaista sanatonta ja yksinkertaista tehokkuutta, sitä miten pölistään vähemmän ja tehdään enemmän. Vilpittömyyttä, rehellisyyttä, ahkeruutta, suoraselkäisyyttä. 

Ja sitä, miten itsenäisyyspäivässä ei ole kyse sinivalkoisesta kertakäyttöisestä krääsästä ja parhaista bileistä, vaan silloin aivan oikeasti pysähdytään sen tärkeimmän äärelle - muistamaan, että itsenäisyys ei ole itsestäänselvyys. Että me oikeasti olemme onnekkaita saadessamme kutsua Suomea isänmaaksemme, muistamaan kaiken sen, mitä moni ennen meitä on antanut sen puolesta.  

Mutta eivät ne juhlatkaan pahitteeksi ole, erityisesti kun niitä saa viettää sellaisten ihmisten kanssa, jotka parhaiten ymmärtävät se, mitä on kaivata Suomea. Saati joiden kanssa pääsee vieläpä puhumaan suomea, juuri tänään se tuntuu tavallistakin onnellisemmalta ja tärkeämmältä. Eikä yhtään vähiten tärkeänä - ymmärtävät, että tietysti pitää samalla seurata Linnan juhlia. 

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Rauhallista ja hyvää itsenäisyyspäivää!

<3: Aino Katri

Mainos
Mainos