Mikä viikko!

Tällä viikolla on valitettavasti blogi jäänyt täysin taka-alalle, kun tämä oikea elämä on tosissaan tarjonnut parastaan.

Juhlaviikko alkoi heti maanantaina kakkosvapulla, oli siis päästävä viettämään vappua ystävän kanssa, joka ei varsinaisiin juhliin päässyt, vaikka sitten pari viikkoa myöhässä, kiireiden ja stressin helpotuttua. Ja tavallista vappua huomattavasti upeammassa säässä, nimittäin 26 asteen helteessä. Kun on ilmapallot, serpentiinit ja skumpat mukana, vappu on omasta mielestäni vain asennekysymys. ;)

Koska aurinko vain jatkoi paistamistaan, tiistaina puolestaan pääsimme pienellä tyttöporukalla nauttimaan after workeistä terassilla (minulla toki oli viikon ainoa vapaapäivä, eli sitäkin iloisempi mieli). Kotiin kävelin lopulta onnea puhkuen, tuntuu niin kovin hyvältä, että on löytänyt elämäänsä ihmisiä, joiden kanssa jakaa aurinkoisia iltapäiviä ja tyttöjen juttuja, sen jonkin aikaa elämästä puututtua se tuntuu entistäkin tärkeämmältä.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Torstaina puolestaan oli vuorossa syttende mai eli Norjan kansallispäivä. Olin työkaverin pyynnöstä vaihtanut vuoroni aamusta iltaan, eli kerrankin pääsin mukaan shampanja-aamiaiselle, omalla kohdallani ilman sitä shampanjaa toki. Pääsinpä näkemään ensimmäistä kertaa myös barnetoget'in eli lasten muodostaman juhlakulkueen, jota paikalliset kokoontuvat sankoin joukoin seuraamaan, syömään samalla vähän jäätelöä ja nauttimaan päivästä. 

Koska moni oli ottanut vapaaksi myös perjantain, oli illalla töistä tullessa kaupunki edelleen täynnä meteliä ja juhlia. Jonkin verran itseäni kyllä harmitti se, että en edelleenkään päässyt nauttimaan ihan kunnon syttende maista työvuoroon lähtemisen vuoksi, mutta kenties ensi vuonna? Kyseinen juhlapäivä herättää toki välillä itsessäni hiukan ristiriitaisia tunteita: enhän minä ole norjalainen, tuntuu välillä vähän tekopyhältäkin heilutella Norjan lippua, kun sydämeni kuuluu aivan toiselle maalle. Toisaalta kuitenkin: tämän maan olen puolestani valinnut asuttavakseni, valinnut asua kaukana perheestä ja ystävistä, koska täältä olen löytänyt onnellisemman tavan elää. 

Siinä missä tavallisissa töissä käyvien norjalaisten toukokuu on täynnä pelkästään nelipäiväisiä työviikkoja, on itselläni valitettavasti sitäkin tiukemmat, kuusipäiväiset työviikot käynnissä. Täällä nimittäin vietetään helluntaitakin kaksipäiväisesti, eli vielä maanantaikin on virallinen vapaapäivä, moni siis on senkin vuoksi ottanut viime perjantain vapaaksi, saadakseen aikaan viisipäiväisen viikonlopun torstaista maanantaihin. 

Onneksi se näkyy sentään vähän töissäkin, nimittäin osasto on ollut tällä viikolla tyhjempi kuin ikinä ennen olen nähnyt. On siis päästy muun muassa seuraamaan kuninkaallisia häitä töiden lomassa. Ja hei, enää neljä työpäivää lomaan!

Ihanaa sunnuntaita!

<3: Aino Katri

Mainos
Mainos