Oslo-vinkki: Cielito

Viime viikolla sattumalta kulkiessamme nälkäisinä kaupungilla törmäsimme pieneen meksikolaisravintolaan, jota meistä kumpikaan ei muistanut nähneensä ennen. Sen verran houkuttelevalta se kuitenkin näytti, että päätimme spontaanisti sittenkin jäädä kaupungille lounaalle, vaikka tarkoituksena oikeasti olikin suunnata jo kotia kohti.

Mutta joskus spontaanit päätökset tuntuvat olevan niitä parhaita, ainakin tässä tapauksessa. Kävi ilmi, ettei ollut mikään ihme, ettemme muistaneet nähneemme ravintolaa aiemmin, sillä he olivat avanneet ravintolan vain kaksi päivää aiemmin.

Itse ravintola vaikutti sisustukseltaan melko perinteiseltä meksikolaisravintolalta, toki varsin hillityltä sellaiselta, en ehkä kuitenkaan sen perusteella huippuromanttiselle illalliselle menisi kyseiseen paikkaan. Sen sijaan ruoka ja palvelu olivat yksiä parhaista, joihin olen Oslossa törmännyt, täällä kun ei perinteisesti aina pääse leveilemään palvelun tasolla tai ystävällisyydellä. 

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Oslo mexican restaurant cielito

Oslo mexican restaurant cielito

Cielitossa kuitenkin mentiin askel yli perushyvän palvelun; pohtiessamme, mitä heidän tarjoamistaan itse tehdyistä perinteisistä meksikolaisjuomista oikein tilaisimme, toi tarjoilija meille maistiaiset kummastakin. Samoin tortillalastujen kanssa: kun emme itse osanneet heti päättää, tilaisimmeko niitä vai ei, päätti tarjoilija tuoda meille annoksen ilmaiseksi. Toki ravintolan uutuudellakin saattaa olla osansa, täällä niin kuin muissakin kaupungeissa ravintola-alan kilpailu on kovaa ja puskaradio usein se paras keino löytää asiakkaita.

Myönnettäköön, en ole juuri syönyt meksikolaistyyppistä ruokaa ulkona, sillä mielikuvani on lähinnä sellainen Los Tacos-tex mex-burrito-tyyppinen melko geneerinen pikaruokakokemus. Ehkä nimenomaan sen vuoksi ruoka pääsi yllättämään niin kovin positiivisesti, se tuntui raikkaalta ja "aidolta", vaikken toki Meksikossa milloinkaan ole itse käynyt. 

Ainut varoituksen sana olkoon, että oma annokseni oli varsin pieni, toki myös hinnaltaan Oslon hintatasolla edullinen, alle 120 kruunua. Ja yhdessä alkupaloiksi saatujen tortillalastujen ja jälkiruoaksi tilatun riisivanukaskakun kanssa en todellakaan jäänyt nälkäiseksikään. 

Erityissuosittelut voin tosiaan myös antaa paikan itse tehdyille meksikolaisjuomille, maistamamme juomat ainakin vaikuttivat mielettömän hyviltä ja tosiaan pikkuisen erilaisilta kuin täällä pohjoisessa on tottunut.

Jos siis satut kaipaamaan Oslossa hyvää, raikasta ruokaa ja hyvää mieltä, voin lämpimästi suositella Cielitoa!

Oslo mexican restaurant cielito

<3: Aino Katri

 

 

Mainos
Mainos