Tekojen tiistai

Black Friday'lta ja Cyber Monday'lta ei kai viime päivinä kukaan ole voinut välttyä, mutta tiesittekö, että niiden vastapainoksi vietetään tänään Giving Tuesday'ta, eli suomalaisittain Tekojen tiistaita?

Siinä missä Black Fridayssa ja Cyber Mondayssa kaikki pyörii kaupallisten tarjousten ja tavaran ympärillä, Tekojen tiistain on tarkoituksena olla nimenomaan herätys materian keskeltä miettimään, mitä ostamisen ja saamisen sijasta voisi puolestaan antaa muille. Kohteena voi olla kuka vain: kansainvälinen avustusjärjestö, naapurin yksinäinen mummo, apua tarvitseva työkaveri. Myös annettava voi olla mitä vain: kaunis sana tai kehu, rahallinen avustus, ihan vain rehellinen käytännön apu, mitä vain mitä keksiikään, tarkoituksena on nimenomaan herättää ihmiset miettimään pieniä keinoja auttaa ympärillään olevia ihmisiä, sysätä tekemään niitä pieniä tekoja, joihin muuten meillä niin herkästi on turhan suuri kynnys. 

Ja kuten jokainen meistä tietää, joskus ne pienet teot ovat niitä tärkeimpiä. Pelkkä hymy tai kohtelias ele silloin, kun itsellä on huono päivä. Huomaavaisuus ja apu silloin kun sitä eniten tarvitsee, ne voivat muuttaa toisen päivän suunnan kokonaan, eivätkä ne maksa meille mitään, päinvastoin kaupan päälle saattaa itsekin todennäköisesti saada hyvän mielen. 

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Siispä tekojen täyteistä tiistaita meille kaikille! 

<3: Aino Katri

Mainos
Mainos