Eläinrakas, eläinhullu

Olen viime päivinä tutkinut paljon koirakasvattajien kotisivuja, erityisesti Cavalier king charlesin spanieli kasvattajien. Minulla oli myös nuorena naisena äitini kanssa Cavaliereja ja ehdin tuolloin harrastaa monenlaisia koirajuttuja aina tokosta näyttelyihin. Ehtipä meillä olla kaksi pentuettakin. Tässä valokuvamuistoja yli 20 vuoden takaa:

 

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

 

Cavalier kasvattajien kotisivuja tutkiessa on ollut ihana huomata, että mukana on vieläkin samoja kasvattajia 20 vuoden takaa. Ihailen ihmisiä, jotka ovat niin sydämellään jossain hommassa mukana eivätkä luovuta vastoinkäymisten edessä. Yli 20 vuoden kasvattajataipaleelle kun varmasti mahtuu ilon ja hyvien päivien rinnalle myös niitä kasvatustyön ja eläinten omistamisen ikävämpiä puolia; sairauksia, menetyksiä ja suruja.

 

En voi väittää, ettei kuvia katsellessani ja kasvattajien kotisivuja lukiessani syvälläni olisi värähtänyt pieni "koirakuumeen aalto". Mutta mieheni on allerginen koirille, joten saan jatkossakin ihailla Cavaliereja ainoastaan valokuvista ja muiden kotisivuilta.

 

 

Mutta onneksi minulla on tänä päivänä gerbiilit ♥. Ja niitä onkin yleisen mittapuun mukaan aika iso lauma. Gerbiilit ovatkin suurin piirtein ainoita karvaisia lemmikkejä, joille mies ei ole allerginen (aika uskomatonta muuten, ettei niistä tule mitään oireita).

 

Muistan jo lapsuuden mielikuvitusleikeistä asti, että minulla oli niissäkin iso lauma lemmikkejä. Kuten vaikkapa iso lauma koiria. Jostain syystä suurempi lemmikkilauma ja lemmikkien kasvattaminen on aina kiehtonut. Jollain tavalla koenkin, että saan tänä päivänä gerbiilikasvattajana elää omaa unelmaani. Minulla on meillä kotona oma gerbiilihuone ja kasvatan gerbiileitä virallisella kasvattajanimellä Jakarandan. Ei ehkä kaikkien 40-vuotiaiden naisten unelmaharrastus ;).

 

Minusta on ihanaa, kun voi kuunnella omaa sydäntään ja tehdä asioita joista oikeasti itse nauttii. Mitä väliä, jos valtaväestö ei ymmärrä niitä. Tämä elämä on ihan liian lyhyt sen suremiseen. Kannata tehdä asioita, joista itse saa hyvää mieltä ja postiivista virtaa elämäänsä!

 

Voit lukea lisää minusta ja blogistani postauksesta: Kuka Suvi Björkqvist? Mikä Askeleita-blogi?

Seuraa Askeleita-blogia Facebookissa.

Instagramista löydyn nimellä suvi_askeleita.