Lapsuuden maisemissa

Kävimme eilen aamupäivästä Kangaslammella, joka on asuinalue Jyväskylässä Huhtasuon kaupunginosassa. Asuin koko lapsuuteni sekä ison osan nuoruudestani Huhtasuolla ja niinpä alueella käyminen herättääkin aina paljon muistoja ja tunteita. Niin myös tälläkin kertaa.

 

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

 

Kangaslammen asuinalueelta löytyy paljon kerrostaloasutusta sekä lisäksi tietenkin itse lampi nimeltään Kangaslampi. Kuvakollaasissa minä patsastelemassa eilen Kangaslammen rannalla :). On se vaan edelleen luonnonkaunista aluetta! Kangaslammen rannassa käytiin lapsena uimassa ja lammen ympäri kulkevalla pururadalla tuli useat juoksukisat lapsena juostua. Vaikka lyhyet 100 metrin juoksumatkat olivatkin erityisesti vahvuuteni, niin useampi hopealusikkaa ehti koulun pidemmän matkan "lammen ympäri juoksustakin" tulla.

 

 

Tämän kerrostalon kuudennessa kerroksessa asuin suurimman osan lapsuudestani. Tosi monia lapsuusmuistoja nousi mieleen talon ohi kulkiessa ♥. Uskomatonta, että miten nopeasti aika on mennyt! Olen jo 40-vuotias ja kaikki muistot ovat niin kovin kirkkaana mielessä, kuin eilinen. Elämä menee niin kovaa vauhtia. Pitäisi muistaa nauttia tästä hetkestä, tänään.

 

Hassua, että miten sitä vieläkin muistaa lähes joka kerrostalosta tuttuja ihmisiä ja keitä missäkin asui. Kuten; tuolla asui luokkakaveri, tuolla asui se perhe jossa oli ne kolme lasta, tuolla poika johon taisin olla lapsena hieman ihastunut jne. Mitenhän elämä on heitä kaikkia kohdellut? Jotenkin tuli mieleen Juha Tapion laulun sanat:

Tyttö naapurin, silmin palavin, suureen maailmaan, Käytkö vieläkin? Ja kaikki aikanaan, kun turha riisutaan, Saitko rakastaa? Ohikiitävää, Ikävä ja riemu joka hetken värähtää, Mitä toivot että jää, kun pihan poikki kuljet ja jäljet häviää. Niin ohikiitävää, ikävä ja riemu joka hetken värähtää, Mitä toivot että jää kun pihan poikki kuljet, ja jäljet häviää.

 

Tässähän ihan herkistyy.

 

 

Tuttujen talojen ja maisemien rinnalle on tullut vuosien kuluessa myös uusia juttuja. Lammen läheisyydessä oleva leikkipuisto on uusittu tosi kivaksi ja lisäksi lammen rantaan on tullut liikuntavälineitä.

 

Tosi kiva oli näissä lapsuuden maisemissa käydä muistelemassa. Ja tosi hienoa, että alue voi edelleen hyvin ja sen viihtyvyydestä on pidetty huolta!

 

Voit halutessasi lukea lisää minusta ja blogistani postauksesta: Kuka Suvi Björkqvist? Mikä Askeleita-blogi?

Seuraa Askeleita-blogia Facebookissa.

Instagramista löydyn nimellä suvi_askeleita