Bittivarastollinen älyä ja herkkua? Kuva: Pixabay

#158: Viikon teknologiapläjäys

Voi voi! Onkin pitkän aikaa siitä, kun viimeksi pläjäytin teille -jo tavaramerkiksi muodostuneen- HybridiHoitajan Teknologiapläjäyksen. Nou hätä, tässä se tulee!

Taas on intternetin syövereistä löydetty aivan vahingossa mitä huikeimpia tarinoita. Onneksi verkossa on siis kaiken ikävän ja negatiivisen ohessa myös todella paljon uutta ja opittavaa, hyviäkin juttuja! Valitsin tällä viikolla kaksi huikeinta juttua tähän teille kuratoituna.

Älylinssi

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Google ja lääkeyhtiö Novartis ovat jo muutaman vuoden ajan kehitelleet piilolinssiä joka on eräänlainen älylinssi biometrisine sensoreineen. Tutkimuksissaan nämä yhtiöt ovat alkaneet kehittää piilolinssiä joka mittaa ihmisen verensokeritasoa kyynelnesteestä (jonka sokeripitoisuus ilmeisesti stemmaa hyvin verensokeripitoisuuden kanssa). Mittaus olisi siis jatkuvaa, ja älylinssi lähettäisi sokeritasosta tietoa ja hälytyksiä älypuhelinsovellukseen sekä puettavan teknologian (wearables) laitteisiin.

Tämä video on vuodelta 2014, ja yhtiöt kehittelevät linssiä edelleen. Linssin piti olla (koe)käytössä ensimmäisen kerran 2016, mutta koekäyttö on tällä hetkellä suunniteltu tehtäväksi 2020 jonka jälkeen linssin saisi kaupalliseen / ihmiselle tarkoitettuun käyttöön. Saa nähdä, mutta todella mielenkiintoinen keksintö!

Novartis Joins Google To Make Smart Contact Lens

Seksuaalisuuden ja seksin tulevaisuus

Suuri idolini, lääkäri-futuristi Bertalan Mesko puhuu ja esittelee tässä vloggauksessa seksuaalisuuden ja seksin tulevaisuutta. Mä olen aina tykännyt, että seksistä pitää pystyä puhumaan luonnollisesti, samalla tavalla kuin muista terveyden osa-alueista. Niinpä nyt tässäkin yhteydessä en halua että heti ajattelet niitä hurjimpia toteutuksia mitä teknologialla ja seksillä voi yhdessä olla. Tiedän, vaikka sanoin näin niin silti ajattelit! :)

Ehkä huimimpia keksintöjä joita tässä vlogissa esitellään, on mm. "halipaita", ranskalaisen suudelman simulaattori, kaukosuhteessa eläville VR (Virtual Reality -sovellukset) sekä tietysti seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvät robotit, koneet, laitteet. Jälkimmäisenä mainitut eivät ole ainoastaan "teknoseksuaalien" käyttöön vaan voisin ajatella että myös vammaisille / vammautuneille voisi näistä keksinnöistä olla apua. Seksi ja seksuaalisuus kun on osa meidän kaikkien elämää ja terveyttä.

Suhtaudun tähän aihealueeseen avoimin mielin mutta juu - en silti ole sitä mieltä että kone olisi parempi kuin se Human Connection.

The Future of Sexuality - The Medical Futurist