Suomalainen terveydenhuolto on myös hyvä vientituote ja kasvualusta start-up -yrityksille. Kuva: Pixabay

#213: Suomi maailmankartalla.

Tämän viikon olen ollut käymässä parin vuoden tauon jälkeen täällä Arabiemiraateissa. Dubaissa taksikuskien kanssa on ennenkin käyty hyviä keskusteluja, eikä tämän päivän taksikyyti ollut poikkeus siitä.

Tämän päivän kuski oli pakistanilainen, mukava kaveri nimeltään Ali. Puhuttiin pitkähkön autokyydin aikana suomalaisesta koulujärjestelmästä, terveydenhuollosta, työelämästä. Minä kerroin vähän meidän palkkatasosta (esimerkkeinä sairaanhoitaja, bussikuski) ja siitä, miten paljon me suomalaiset maksamme veroa esimerkiksi polttoaineesta. Litra täällä muuten maksaa nyt kalleimmillaan 50 senttiä, ja se on kuulemma kallista.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

 

Sairaanhoitajan viikottainen työtuntimäärä on täällä muistaakseni jotain 48 tunnin kieppeillä. Eli tarkoittaa viikossa 6 päivää töitä á 8 tuntia. Työviikkohan täällä on vaihdellen lauantaista tai sunnuntaista torstaihin. Perjantaina levätään. Kävin pari vuotta sitten täällä työhaastattelussa erään yksityisen sairaalan päivystykseen ja pääsinkin (tai minut siis valittiin työntekijäksi) mutta viikko pari haastatteluni jälkeen kyseinen sairaala oli kuulemma irtisanonut useita hoitajia eikä uusia vakansseja näinollen otettu tietystikään käyttöön

 

Ali ihastui Suomeen jo pelkästään meidän puheiden perusteella. Me näytettiin hänelle muutamia kuvia lumisesta Lahdesta. Ei kuulemma pelkää talvea ja kylmää, Pakistanin pohjoisosissa on oikeaa talvea myös. Hän kyseli, että voisikohan hän ajaa Suomessa taksia. Sanoin, että mikä ettei!

 

Monia asioita mitä siinä puhuttiin, hän ihasteli. Ei pelästynyt korkeita veroja. Koskapa se takaa esimerkiksi yhtäläisen oikeuden terveydenhuoltoon meille kaikille. Se oli Alille kova juttu että Suomen presidentin Rouva on synnyttänyt lapsen samassa sairaalassa kun kaikki muutkin.

 

Ja onhan se hienoa! Saman hoidon saa pappi, professori, taksikuski kuin presidentin rouvakin!

Mainos
Mainos