Kuppi kahvia ja teknologiapläjäys. Kuva: Pixabay

#232: Viikon teknologiapläjäys.

Kolmas peukalo ja airbag-kypärä

 

Tässä ensimmäisessä Futurism-kanavan koostevideossa on innostavia teknologian uutuuksia niputettuna kompaktiin 3 minuutin mittaan.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

 

Videolla nähdään mm. eräänlainen toiminnallinen tatuointi, DuoSkin Tattoo. Tällä MIT:n MediaLabin ja Microsoftin yhteistyössä kehittämällä keksinnöllä on varmasti monia käyttösovellutuksia. Ihoon kiinnitettävällä "ihokäyttöliittymällä" (skin interface) voi ohjata mm. älypuhelimen sovellusta. Muista keksinnöistä mainittakoon aivan videon alussa oleva ylimääräinen peukalo, 3rd Thumb. Kuulostaa hullulta, mutta saattaisi hyvinkin olla (ainakin tietyissä ammateissa) hyödyllinen! 

 

Nostetaan tuosta 8 keksinnön joukosta vielä yksi joka ansaitsee erityismaininnan - Exo Glove Poly.  Tässä on kyse eräänlaisesta päällepuettavasta (wearable) robotista! Tämä teknologinen hanska auttaa esimerkiksi halvaantunutta ihmistä käyttämään kättä, käsine toimii ulkoisena moottorina! Aivan mielettömän upea keksintö!

8 Amazing Human Augmentations

 

Puhdasta vettä

 

Tanskalainen startup-yritys Aquaporin on kehittänyt vedenpuhdistusjärjestelmän, jonka vettä puhdistava reaktio on luonnossakin esiintyvän proteiinin, akvaporiinin aikaansaama. Puhtaalle vedelle on tarvetta ja markkinaa globaalisti, ei varmasti tarvitse edes tässä mainita sitä itsestäänselvää asiaa kuinka tärkeää puhdas vesi ihmiselle ja teollisuudenaloille on.

Aiemmin vettä puhdistavat tekniikat ovat perustuneet esimerkiksi polymeerikalvoihin, mutta tämä teknologia pohjautuu siis luonnonmukaiseen menetelmään.

Katso selitevideo alta, sekä Business Insiderin juttu tästä!

Pure water extraction driven by the Aquaporin Inside™ technology

 

Mainos
Mainos