Joutilaana kesäpäivänä aika venyy. Onneksi! Kuva: Pixabay

#239: Aika.

Tällä viikolla olen niinä hetkinä kun olen ollut jouten, miettinyt aikaa ja ajankulkua.

 

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Aika on arvokkain resurssi mitä ihmisellä on. Se on rajallinen resurssi, jota on annettu ja annetaan ihmisille epätasa-arvoisesti ja epäoikeudenmukaisesti, toisin kuin väitetään. Ihmiset eivät synny tasavertaisina - Jotkut syntyvät huonommilla geeneillä, huonompaan elinympäristöön ja heille tätä myötä annetaan vähäisemmät resurssit elämään.

 

Aikaa ei ole loputtomasti, ei rajattomasti. Ihmisellä on tapana suunnitella elämäänsä tuleville päiville, tuleville viikoille ja tuleville vuosille, jopa. Mutta mikään tai kukaan ei takaa, että se resurssi on käytettävissäsi.

 

Esimerkiksi syöpä tai aivoinfarkti vievät resurssisi.

 

Siksi terveys on kaiken A ja O. Alku ja juuri hyvälle elämälle on sairauksien poissaolo.

 

Tietysti on luontaista, että ihminen elää toiveikkaana tulevaisuudesta. On luonnollista, että esimerkiksi nuori aikuinen suunnittelee elämäänsä lyhytjänteisemmin, ajatuksella "sitten myöhemmin" kun puhutaan esimerkiksi perheen ja parisuhteen perustamisesta.

 

Ei sitä "myöhemmin" välttämättä tule. Mutta tätä oivallusta ei tämä keski-ikäinen saa mitenkään ajetuksi nuoren aivoihin sisäistettäväksi, sen tiedän ja ymmärrän. Enkä missään nimessä halua olla ankeuttaja, itsekin tykkään ajatella toiveikkaasti ja suunnitella tulevaisuutta.

 

Hetkestä nauttiminen on joka tapauksessa mun mielestä tärkeää. Nauti siitä, että nyt on kaikki hyvin ja olet terve. Perhe on ympärillä ja katto pään päällä. Saan mennä huomenna töihin ja työpäivä on rajallinen ja loppuu aikanaan (yrittäjien puolesta en ota tässä kantaa, mutta tsemppiä teille myös!). Työpäivän jälkeen on vapaa-aikaa.

 

Aika kuluu, eikä sitä saa takaisin. Vai saako? Saako sittenkin, muistojen avulla? 

Alla oleva video tarjosi mulle päivän "ajattele boksin ulkopuolelta" -hetken. Mikä on muiston ja kuvitelman/haaveen ero? Muistat keskellä päivää aamulla heränneen itsesi, mutta kuvittelet illalla nukkumaan menevän itsesi. Food for your thoughts, todellakin! Katso video alta!

 

Ihanan kesäistä helatorstai-iltaa, blogini lukijat!

 

Time Is A Useful Illusion

 

 

Mainos
Mainos