Tunnista, tunnusta ja palkitse. Kuva: Pixabay

#240: Tunnista, tunnusta ja palkitse.

Yksi asia minua huolestuttaa.

 

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Saavatko hoitajat, ketkä tekevät erityisen ansioitunutta työtä, palkkiota ja tunnustusta työstään? Kiitätkö esimies alaistasi, kun hän venyy ja joustaa, esimerkiksi tiukassa paikassa jatkaa työvuoroaan tai vaihtaa vuoroaan mukisematta kerrasta toiseen?

 

Kiitätkö alainen esimiestäsi kun näet, että hän tekee taustalla kovasti duunia turvatakseen vaikkapa iltavuoron tai viikonlopun miehityksen runsaiden sairaslomien jäljiltä? Aivan hyvin voisi kiittää, vaikka jep, "sehän kuuluu hänen duuniinsa".

 

(Mutta silti siitä voi kehua ja kiittää)

 

Esimiestaidot ja alaistaidot, niitä kumpiakin tarvitaan hyvässä työyhteisössä.

 

Mä olen vähän huolestunut siitä, että erityisen ansioituneita työntekijöitä ei ehkä vieläkään tarpeeksi huomioida. Huomataanko nämä erityisen ansioituneet työntekijät? Osataanko heitä palkita tarpeeksi? Nämä työntekijät ovat niitä, kenestä kannattaa pitää erityisen hyvää huolta työyhteisössä, sillä heidän hyvinvointiin ja tyytyväisyyteen satsaaminen on satsaaminen koko työyhteisön hyvinvointiin. Tietysti jokaisen työntekijän hyvinvointi on tärkeää, mutta nyt tässä blogikirjoituksessa puhun avainpelaajista, key players.

 

Rahallinen korvaus erityisestä ansioituneisuudesta, maininta yksikön some-kanavissa, ylihoitajan/ylilääkärin tiedote, jopa julkinen kehuminen - nämä ovat vain muutamia keinoja palkita ja tunnustaa hyvä työntekijä.

 

Ja jos itse tunnet olevasi erityisen hyvä, ole siitä ylpeä ja sano se ääneen (ainakin keskustelussa esimiehesi kanssa). Omasta ammattitaidostaan ja ihmishenkien pelastamisesta päivästä toiseen voi olla hyvällä omallatunnolla ylpeä, ah, niin epäsuomalaiseen tapaan!

 

Muista kehua ja kiittää myös työkaveriasi, kun huomaat, että hän hoiti jonkun homman erityisen hyvin. Nopea ja tehokas tapa saada toiselle ihmiselle hyvä mieli antamalla välitöntä, positiivista palautetta!

Mainos
Mainos