Slow down to speed up. Kuva: Pixabay

#254: Hidasta vauhtia.

Maanantaisen loma-aamun tunnelmia:

 

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Juon kahvia puolen litran tuopista ja nautin hitaan aamiaisen. Luen samalla uutisia ja selailen twitteriä, aamupalaan menee noin tunti aikaa. Ai niin, sitä ennen olen nukkunut 12 tunnin yöunet, hieman viikonlopun univelkoja pois (en osaa nukkua koneessa ikinä).

 

Ulkona on viileä (+16c) ja tuulee. Ei haittaa!

 

Keittiö on sotkuinen. Ehdin mainiosti aamupalan jälkeen laittaa keittiön kuntoon, koska ei ole kiire mihinkään. Tämä on se mahtavin tunne lomassa!

 

Perjantaina ja sunnuntaina on soittokeikat. Ehdin valmistautua niihin kunnolla, katsoa biisilistoja läpi ja pistää someen mainoksia. Koska ei ole kiire mihinkään, ehdin tehdä tämänkin kunnolla, ajatuksella. Ehdin pyyhkiä pölyt mikserin ja kontollereiden päältä ja ihmetellä, miten ihmeessä kaiken tämän ehtii arjessa tehdä töiden ohessa?! Muistelen muutaman hetken ajan pikkulapsiaikaa ja ihmettelen yhä enemmän, miten perheet ehtivät pienten lasten ohessa hoitaa kaiken ja vielä pitämään parisuhteenkin kunnossa? Moni siitä selviää, jotkut eivät. Virtuaalinen peukku nousee kaikille heille, make it or not.

 

Hampaiden pesuunkin ehtii käyttää hieman enemmän aikaa. Perhana, heittäydytään nyt oikein hulvattomiksi ja puhdistetaan myös hammasvälit!

 

(Väitän, että tuolla hammasvälien puhdistamisella on terveyteen suurempi merkitys kuin mitä luulemmekaan. Lisäksi siitä tulee jollain tavalla sellainen olo että on kunnon kansalainen.)

 

Mietin yhtä lausetta, neuvoa, joka jäi kaikumaan mieleeni eräässä työn puolesta järjestetyssä koulutuksessa:

"Slow down to speed up"

 

Mitä kovempaa ajat, sitä kapeampi näkökenttäsi on.

 

Minä tykkään ajaa mopedivauhdilla. Siinä erottaa tien vieressä olevat nätit kukat, yksittäiset heinänkorretkin. Ehtii kokea ja nähdä.

 

Nopeasti ajamalla pääsee kyllä nopeammin kohteeseen, mutta matka jää kokematta.

 

Mainos
Mainos