Valo syttyi! Anna sen palaa kirkkaana! Kuva: Pixabay

#259: Ei ole vielä liian myöhäistä.

Oletko sä sen tyypin ihminen, tai vaihtoehtoisesti sellaisessa elämänvaiheessa, että esimerkiksi jääkaapin oveen laitettavat motivaatiotaulut tai somessa levitettävät motivaatiovideot ja -kuvat eivät vain tartu? Ovatko ne sun mielestä höpöhöpöä ja turhaa huulien heiluttelua mistä ei ole mitään hyötyä?

Mä ymmärrän sua. Kymmenen vuotta sitten ne olivat mun mielestä myös aivan "huoh" ja turhaa. Enemmän halusin omata "fuck that" -asennetta, suomalaista negatiivista lähestymistapaa ja edetä sillä kuuluisalla sisulla vaikka läpi harmaan kiven.

Mutta kun ihminen muuttuu. Onneksi!

 

"Söisitkö mädän, homehtuneen tomaatin? Et varmasti. Kuitenkin meidän ajatuksille ja mielelle tarjotaan ravinnoksi homehtuneita, mätiä ajatuksia joka päivä. Ja se sairastuttaa."

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

 

WE NEED TO TALK ABOUT MENTAL HEALTH

 

 

Mä olen nyt keski-ikäinen. Keski-ikäisestä ja minua vanhemmista ihmisistä on ennen ja kai vähän nykyäänkin ajateltu, että "kuolemaa kohti" mennään. Pitää himmailla, tajuta rauhoittua. Pitäisi tajuta asettua muottiin (joka #muuten on mennyt jo vanhaksi). 

Mä en suostu asettumaan tuohon muottiin. Älä sinäkään! Mä olen pohjakoulutukseltani lähihoitaja ja sairaanhoitaja. En ole syntynyt "kultalusikka suussa", olen tosin syntynyt rakastettuna. Mä löysin keski-ikään tullessani aivan toisenlaisen itseni, sen JJ:n kuka haluaa tehdä aivan perhanan upeita juttuja koko elämänsä!

 

Sinä - Keski-ikäinen sairaanhoitaja -kollegani: Älä himmaile! Innostu, löydä sisäinen lapsesi uudelleen ja keksi jotain uusia mahtavia juttuja, työhösi liittyen tai työn ulkopuolelta. Mieti miten mahtavan uusi maailma sulla on käytössä nyt, sulla on kädessäsi työkalut maailman valloitukseen! Ei ollut näitä työkaluja meillä silloin kun synnyttiin tai kun oltiin nuoria, 80- ja 90-luvulla!

 

Puuttuuko polityöskentelystä joku olennainen osa palvelua tai olisiko joku laite joka helpottaisi potilaiden elämää? Onko kotihoidossa jokin asia pielessä ja sä tiedät miten se voitaisiin / kannattaisi hoitaa jotta palvelu ja työnteko olisi parempaa? Perhana, mene ja perusta yritys tai jos et halua yritystä perustaa niin mene juttelemaan jollekin kuka voisi idean toteuttaa! Lisää innovatiivisuutta ja innostusta suomalaiseen terveydenhuoltoon!

(Mutta älä myy ideaasi ilmaiseksi tai liian halvalla. Sinä olet sen keksinyt!)

 

Yhdysvaltalainen Gary Veinerchuck on alun perin Valkovenäjältä kotoisin oleva yrittäjä ja some-persoona, joka menestyvän bisneksensä ohella julkaisee motivaatiovideoita YouTubessa sekä Facebookissa. Tässä alla Garyn video joka antoi mulle voimaa tähän päivään. Ole hyvä! 

(Niin sä oletkin! :) )

A Note to My 50 Year Old Self | A Gary Vaynerchuk Original

 

 

 

 

Mainos
Mainos