Pysähdy nauttimaan luonnon kauneudesta! Kuva: Pixabay

#263: Arki alkaa.

Mä pidän arjesta, arkisista ja tavallisista asioista. Mä pidän esimerkiksi syksyisestä maanantai-illasta, uimahallikäynnistä tai kirjastovisiitistä.

 

Arki maistuu erityisen hyvältä näinkin upean kesän jälkeen. Kesä on tuntunut kesältä kun on ollut lämmintä ja aurinkoista. On jopa ollut keski-ikäisellä ukolla semmoinen nostalginen tunne, että tämmöisiä ne lapsuuden oikeat kesät olivat. Ja onhan se niin mahtavaa lastenkin kannalta kun pystyy olemaan ulkona ja tekemään muutakin kuin tuijottaa puhelimen tai telkkarin ruutua...

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

 

Arjesta ja tavallisista asioista nautiskelu on parhaimmillaan kai eräänlaista mindfulnessiä. Sitä, että on hetkessä läsnä ja nauttii siitä lyhyemmästäkin hetkestä ja kaikesta mitä sillä hetkellä tapahtuu ja on ympärillä. Voi olla niinkin arkinen ja pieni juttu, kun pysähtyä 5 minuutiksi ja kuunnella puiden lehtien havinaa ja aistia tuuli iholla. Ei sen isompaa tai ihmeellisempää tarvitse olla.

 

Syksy, arki ja tavalliset jutut maistuvat erityisen hyvälle kun vastapainona on ollut kuuma kesä ja mahtava kesäloma. Vastapaino ja vaihtelu on se mikä saa tavallisen syksyisen arkipäivän maistumaan hyvältä. Mä tossa mietin tämän kautta myös sitä, millaista esimerkiksi pitkäaikaisesti sairastavilla, vanhuksilla, työttömällä on arki. Ei se ole välttämättä nautintoa, se on pahimmillaan selviytymistä päivästä toiseen. Kykenemättömyys tehdä asioita taloudellisen tai sairauden aiheuttaman rajoitteen vuoksi on piinaavaa. Tuollaiset rajoitteet ovat pahimmillaan lamauttavia, eikä niistä pääse tuosta vaan eroon. Turhauttavinta lie ihmisten (sinänsä hyväntahtoiset) tokaisut, kuten "yritä vaan jotenkin piristyä". 

 

Että kyllä tässä onnellinen saa olla siitä, että on työ jossa käydä ja että oli mahdollisuus olla lomalla. Kiitollinen olen, ihan joka päivä. Kiitollinen olen siis niistä arjen asoista, kirjastosta ja uimahallista. Tai ihan vaikka siitä, että sai herätä tänään uuteen päivään.

"Because tomorrow is not promised"

Mainos
Mainos