Hybridi-ihminen, Hybridihoitaja - Tätä päivää! Kuva: Pixabay

#272: Viikon teknologiapläjäys

Onko ruoassani pähkinää?

 

Startup-firma nimeltä Nima on kehittänyt pari kätevää sensoria. Toisella näistä ruoka-allergikko voi kätevästi tsekata onko eteen tarjoiltavassa ruoassa pähkinää. Toinen taas haistelee onko ruoassa gluteenia.

Tämä lie erityisen kätevä vaikkapa pähkinäallergikon Thaimaan tai Kiinan matkalle. Siellä kun pähkinä lie aika perusainesosa ruoanlaitossa, eikä sitä voi aina maistaa tai haistaa tai muuten ennakoida. Tsekkaa firman sivut tästä ja video tuosta alta!

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Nima allergy sensor now tests for peanuts

 

Fysioterapiabotti

 

Pohjois-Amerikkalainen firma nimeltä ReNeu Robotics Lab on kehittänyt eksoskeletonin eli ulkoisen apurangan ihmisille, ketkä käyvät läpi esimerkiksi neurologisesta sairaudesta tai vammasta johtuvaa fysioterapiaa.

 

Harmony exoskeleton haistelee sensoreillaan kuinka paljon ihmisellä on heikommassa raajassaan liikettä, jos yhtään. Se tukee ja vahvistaa liikkeitä juuri oikealla voimalla - Ei liikaa eikä liian vähän. Katso video alta, miten Harmony myötäilee toisella, terveellä kädellä tehtävää liikettä toiminnaltaan vajaammalle kädelle samalla tavalla tehtäväksi.

Robotic Exoskeleton Helps People With Neurological Disorders

 

 

 

 

Mainos
Mainos