Peace and Love? Vai road rage? Kuva: Pixabay

#279: Minä liikenteessä.

Minkälainen kuljettaja sä olet mielestäsi?


Mä olen tietysti hyvä kuljettaja. Paljon keskivertoa parempi. En koskaan tee virheitä liikenteessä, ajaessani. Okei, no teen joskus, mutta en usein. Pidän myös itseäni kohtalaisen järkevänä ja rauhallisena ajajana. En ole kaikista varovaisin mutta en myöskään kaikista uhkarohkein ja riskialttein kuljettaja. Pidän itseäni siinä keskikastissa olevana kuljettajana, eikä (onneksi) mulle ole näiden 25 ajovuoden (Onko se käsite? No nyt se on!) aikana tapahtunut isompia kolareita tahi vahinkoja. 

 

(Paitsi että back in the days, aivan nuorna miesnä ollesna ajoin hirvikolarin ja se oli pelottava kokemus. Katsokaa aina sinne tien sivuun ja olkaa valppaana reagoimaan. Hirvi on oikeasti iso eläin ja siihen törmätessä saattaa autossa matkustavillekin käydä huonosti.)

 

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Mä tiedän, että on olemassa myös tämä ns. rattiraivo, road rage. Että kun siviilissä hyvinkin rauhallinen ihminen menee ratin taakse niin hänestä kuoriutuu peto. Kaikki muut liikenteessä liikkujat ovat vihollisia, potentiaalisia virheentekijöitä ja uhkia. Jokainen ohittaja on kilpailija, joka ei saa voittaa. Kirosanat pärskähtelevät ja otsasuonet pullistuvat. Ei tilaa virheille, ei omille eikä muiden. Toivottavasti rattiraivoon löydettäisiin hyvä lääkitys. (Ei kolmiolääkitys, kolmiolääkkeiden vaikutuksen alaisena ei saa mennä rattiin)

 

Jos joku tööttää sinulle, syynä voi tosin olla jokin muukin kuin rattiraivo tai se, että olisit tehnyt virheen. Olet voinut ehkä käyttäytyä huomaamattasi tai tahallaan muita tielläliikkujia kunnioittaen tai hienosti huomioiden. Ehkäpä tämä tööttääjä haluaakin kiittää sinua. Jospa tööttääjän käsi nouseekin peukalon nostamisen merkiksi, ei sen toisen sormen.

 

Liikenne on aivan mahtava päivittäinen mahdollisuus harjoittaa omaa zen-olotilaansa, pakottaa itsensä rauhalliseksi erilaisten tilanteiden edessä. Ruuhka, kiilaaja, vilkun käyttämättä jättäminen... Hengitä syvään ja laske kymmeneen. Tärkeintä kai on, että oma ajaminen sujuu turvallisesti ja muita huomioiden, eiks jeh!

 

Tälläkin viikolla tulee 1000km ajamista täyteen, toivotaan että tulevatkin kilometrit ovat yhtä turvallisia kuin menneet. Minulle ja sinulle!