Oman alan yritys, tee töitä vaikka sohvalta! Kuva: Pixabay

#293: Yrittäminen

Hei hoitaja! 

Oletko miettinyt oman yrityksen perustamista? 

Mä olen, monestikin. Mutta miksi en ole (ainakaan vielä) perustanut omaa yritystä? Onhan tässä kertynyt jo keski-ikään mennessä kokemusta terveydenhuoltoalan töistä jo melkoisesti, ja näkemystä ja kokemusta suomalaisten yritysten ja yksilöiden tarpeista olisi rutkasti.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Ehkä se on pelko. Pelko siitä, että oma innostus ja idea ei lähdekään lentoon. Että muut eivät näe siinä minun ideassa ja edelleen tuotteessa sitä potentiaalia, joka minulla asiasta on. Epäonnistumisen pelkoa ryydittää myös itse sana, yrittäminen. "Voithan sinä yrittää..." Toki yrittäjyydessäkin vaihtoehtoja on monia, ainoa vaihtoehto ei ole päätoiminen yrittäjyys. Voit esimerkiksi koittaa yrittäjyyttä turvallisemmin kevytyrittäjyyden avulla. 

Kokeneet yrittäjät sanovat, että kukaan yrittäjä ei ole aina onnistunut, että mukaan on mahtunut aina epäonnistumisia. Ratkaisevaa ei liene se, kuinka monta kertaa kaatuu vaan se, kuinka monta kertaa nousee ylös. Sen määrän pitäisi aina olla +1. Mutta suomalainen hoitajahan on sitkeä ja poikkeavia tilanteita hyvin sietävä, siitä yrittäjyyden onnistuminen ei ainakaan jää kiinni.

Kuten mä olen aikaisemminkin monta kertaa blogeissani teitä, rakkaat lukijat, innostanut niin samaa yritän nyt. Ei, ei se yrittäjyys ole ainoa tapa edetä. Vaikka ideasi ei tuotteeksi ja yritykseksi asti päätyisikään, niin älä anna innovatiivisuuden liekin sammua! Myy ideasi vaikka jollekin alalla toimivalle yritykselle, tai kauppaa omaa osaamistasi häpeilemättä esimerkiksi tuotteiden markkinoinnissa tai palveluprosessien suunnittelussa! 

Substanssiasiantuntijuus, verkostoituminen, moniosaajan rooli, kliinisen työn ammattilainen... Suomalainen sairaanhoitaja on vuonna 2018 kaikkea tätä, häpeilemättä! Mene henkseleitä paukuttaen ylpeänä itsestäsi ja osaamisestasi! Sinua tarvitaan!

Mainos
Mainos