Jouluaatto on vain yhden 3 viikon listan päässä! Kuva: Pixabay

#296: Joululistat

Nopeasti on mennyt aika kesästä. Ja onneksi tää pimein aika meneekin nyt (ainakin mun mielestä) yllättävän nopeasti. Kuten mä tuossa kuvatekstissä totean, jouluaatto on vain yhden 3 viikon listan päästä!

Näin sitä hoitaja aikaa laskee. Milloin on vapaapäivät, että ehtii tehdä lahjaostoksia. Koristellaanko kuusi iltavuoron jälkeen vai yövuorojen välissä. 

Joko on joululista julkaistu? Voiko osastonhoitajan huoneessa käydä pyytämässä, että "vilautatko sitä joululistaa", että tietää jo vähän kertoa perheelle miten isi tai äiti on töissä. Mä tein useana jouluna töitä, silloin kun vielä päivystyksessä olin. Joskus olin joulun töissä vapaaehtoisesti, joskus pakon sanelemana. Yleensä onneksi listantekijä oli niin lempeä, että sain olla aattona aamuvuorossa. Voitiin sitten jakaa lahjat illalla kun lapset olivat pieniä.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Nyt on ensimmäinen joulu koskaan, kun kumpikin (mä + vaimo) ollaan vapaalla. Kumpikaan meistä ei siis enää ole päivystyksessä töissä ja on aivan ihmeellistä ja mahtavaa, että voidaan yhdessä viettää aivan koko joulu. Ei tarvitse kummankaan lähteä töihin. Siitä osaa nauttia kun on tarpeeksi monena jouluna töissä ollut.

Eipä siinä, on siinä päivystyksen joulussakin oma viehätyksensä. Triagehoitajalla on tonttulakki ja sairaalan henkilöstöravintola tarjoilee joulutortut ja kahvit. Potilaatkin ovat jotenkin joulumielellä, osalla nenä punoittaa toki.

Hurja on ollut se kontrasti, kun jouluaaton kiireisen aamuvuoron jälkeen vaihtaa tunnelmasta toiseen - liuotuspotilaan hoitamisesta tai traumahälytyksestä lasten kanssa joulupöytään.

Siinä on monesti tullut mieleen että aika siunattua joulua tässä saa itse viettää.

Hyvää joulun odotusta, hoitajakollegat! Olkoon listantekijä teille armollinen!

Mainos
Mainos