Joulurauhaa. Vaikka edes puoli tuntia iltavuoron jälkeen. Kuva: Pixabay

#302: Joulurauhaa

Heippa kollega,

Saatat olla tätä kirjoitettaessa iltavuorossa tai kohta (kello on nyt 19:40 aattoiltana) lähdössä yövuoroon. Vai olitko saanut aamuvuoron tälle päivälle, tai jopa pitkän putken vapaata?

Joka tapauksessa toivon, että jouluusi mahtuu edes puolisen tuntia joulurauhaa. Aika hankalaahan sitä on kiireisen iltavuoron jälkeen rauhoittua, ennen seuraavaa vuoroa. Sitä maagista joulumieltä sieluun on vaikea saada jos on kiireen tunne päällä, töistä siis. Ainakin ne joulut jotka olin töissä, olivat tosi kiireisiä. Nyt joulunpyhien sattuessa alkuviikkoon on ainakin päivystys varmasti ollut ruuhkainen. Terveyskeskukset ja päiväaikaiset palvelut ovat pitkään suljettuina, viime perjantai-iltapäivästä seuraavan viikon torstai-aamuun. Se tarkoittaa aina vääjäämättä kiireistä joulun aikaa sairaalaan.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Kyllä se joulukuusi koristeineen siinä päivystyksen aulassa on mun mielestä aivan kiva muistutus tästä ajasta - Että jos vaikka potilaille tai omaisillekin tulisi odottaessa edes hieman mukavampi olo. Tai se triagehoitajan tonttuhattu. Ei hattu tai kuusi tosin sairautta mukavaksi tee, mutta jos edes vähän ilahduttaisi...

Joulu on töissä oleville lääkäreille, hoitajille, potilaille ja omaisille erityistä aikaa. Omat lähimmäiset ovat kotona tai muualla (kuin siellä sairaalassa, onneksi). Tietyllä tavalla yksin, erillään saa tehdä töitä ja miettiä mitenköhän porukalla siellä kotona aaton viettäminen sujuu. Sairauden ja surun kohtaaminen on jouluna jotenkin erityisen syvällistä, toisenlaista kuin tavallisena arkimaanantaina.

Toivon kaikille potilaille, omaisille, hoitajille, lääkäreille, laitoshuoltajille, sihteereille, ensihoitajille / pelastajille, poliiseille sekä sosiaalipuolen immeisille mahdollisimman Hyvää ja Rauhallista Joulua!

Mainos
Mainos