Ole tietoinen hetkestä! Lopeta päämäärätön, ajatukseton selailu! Kuva: Pixabay

#303: Infinite browsing mode

Joskus sitä sattuu kohdalle semmoinen motivaatiopläjäys videon tai kuvan muodossa, että siitä ei pääse yli. Se muuttaa jotain ajatuksessa niin perinpohjaisesti, herättää. Elämä ei jatku enää samanlaisena kuin ennen.

Tämä blogikirjoitus on sinulle ja minulle sellainen herätyshetki. Uskallan sen 93% varmuudella sanoa.

Lopeta ajatukseton, tarkoitukseton somen selailu.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Liian usein löydän itseni selailemassa Instagramia, Twitteriä tai Facebookia ilman minkäänlaista ajatusta. Sormi vierittää näyttöä alaspäin, reaktiomaisesti Instassa tuplaklikkaa kuvaa tai videota. Pikatykkäys. Pikainen tyydytys itselle sekä toiselle, "sain tykkäyksen!". Mielihyväkeskusta kutkutetaan jatkuvasti yhdellä 0,5 sekunnin kutituksella kerrallaan. Aivot tottuvat jatkuvaan palkintojen etsimiseen ja mielihyvän tunteeseen. Tavallinen tiistai-ilta ja perhepäivällinen ei ole enää mitään.

Mä katsoin tämän allaolevan videon muutama päivä sitten. Siitä lähtien se on mielessä muhinut ja ajatukseton somen selailu on jäänyt minulta yllättävän nopeasti pois. Ei ole edes ollut vaikeaa, koska se on järjetöntä ajanhukkaa! Tässä videossa Harvardin opiskelija Pete Davis kuvaa hyvin, miten ajatukseton ja loputon selailu (eli "infinite browsing mode") on meidän nykyaikamme kuva: Me tavallaan kuljemme eteenpäin pitkää käytävää, käytävää jossa on lukitsemattomia mutta kiinni olevia ovia. Haluamme kurkata joka oven taakse, josko siellä olisi palkinto. Selailemme Netflixiä ja puolen tunnin selauksenkaan jälkeen emme ole alkaneet katsomaan yhtään elokuvaa tai sarjaa. Mahdollisuuksia on liikaa auki, itsensä palkitsemisen rima nousee!

Kukaan ei halua loputtomiin asua ja kuljeskella käytävää. 

En tarkoita, että some pitäisi jättää kokonaan. En minäkään tee niin. Mutta lopetetaan se ajatukseton, loputon selailu. Käytetään somea ja internetiä tarkoituksenmukaisesti.

Meidän on pakko lopettaa tämä ajatukseton harhailu. Commit to something! Avaa ovi ja katso elokuva, olkoonkin se vaikka huono valinta. Tee päätös ja sitoudu siihen. 

#committosomething #stopinfinitebrowsing #lopetaajatuksetonselailu

What Netflix Taught Me About Life | Pete Davis | Goalcast

 

Mainos
Mainos