ZAP! SWOOSH! DÄNG! Tavallisuus ja tylsyys on cool! Kuva: Pixabay

#304: Megatrendimies

Mun edellisessä blogikirjoituksessa (btw lukekaa myös se! On yksi tärkeimpiä kirjoituksiani!) mä kirjoitin ajatuksettoman ja tarkoituksettoman somen / netin selailun lopettamisesta. 

Mulla on teille statuspäivitys (ei semmoinen somen statuspäivitys, vaan kerron teille miten mulla on mennyt kyseisen asian kanssa):

Mä olen jättänyt täysin semmoisen ajatuksettoman selailun pois. Kyllä, käyn katsomassa esimerkiksi Facebookin ja Instan ilmoitukset pari kolme kertaa päivässä, mutta en vietä "digizombiena" aikaa näyttöä vierittäen, vaan olen sen ajan ollut esimerkiksi vain istumassa tai makoilemassa sohvalla tai milloin missäkin. Huomaan, että aivoni tarvitsevat lepoa, enkä sitä ole liiemmin aivoilleni antanut. Digiaika, HybridiHoitaja, teknologiamies... tiedättehän!

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Aasinsiltana vinkkaan teille mielenkiintoisen jutun mun lemppariaiheesta - Tulevaisuudesta ja megatrendeistä! Mä olen kirjoittanut teille näistä megatrendeistä aiemminkin ja nyt odottelen Sitralta vastausta kysymykseen jonka esitin Twitterissä - Missä viipyy uusi megatrendipäivitys? (Vai enkö vain löytänyt sitä...? #huonoetsijä)

Joka tapauksessa, sillä aikaa kun odotamme sitä, lue tästä mielenkiintoinen YLE Uutisten juttu tulevaisuudentutkija Mikko Dufvan näkemyksistä, mitä ovat vuoden 2019 megatrendit. Mä vallan innostuin kun luin tuon haastattelun - Tavallisuus ja tylsyys tulevat nousemaan trendiksi, kotimainen peruna ja marjat nousevat esimerkiksi aasialaisten herkkujen ohitse, uudestaan suosioon. 

(Ei, mulla ei ole mitään aasialaisia herkkuja vastaan. Tykkään kovastikin maistella erilaisia etnisiä ruokia, mutta kaipaan myös meidän oman pohjoisen luonnon antimien arvonnousua.)

Lue ihmeessä tuo juttu. Mielenkiintoinen asia on mm. heikot signaalit, joita megatrendeistä aistitaan ennen niiden muuttumista varsinaisiksi megatrendeiksi. Heikosta signaalista esimerkkinä jutussa mainitaan roskisdyykkaus joka tietyllä tavalla johti hävikkiruoan käytön järkeistämiseen (esimerkiksi kauppojen toiminnan muutos, sekä Resq Club -sovellus, jonka kautta myydään lounaalta jääneitä annoksia edulliseen hintaan, suosittelen!).

Kännykästä irtautuminen, tylsyyden salliminen, kiinnostuminen (oman) datan käytöstä... Todella tervetulleita ja digi-terveellisiä muutoksia vuoteen 2019! 

Voi, kun osaisin noille perheen teineillekin opettaa tylsyyden ja tavallisuuden nautiskelua!

Kommentit

Käyttäjän Lennu Yläneva kuva

Kiitos ajatustesi jakamisesta! Sain taas uudelleen vahvistusta itselleni aivojen lepuuttamiseen - miksi se pelkän olemisen sietäminen tuppaa unohtumaan niin helposti, vaikka sitä on hyvin tietoinen tylsyyden tarpeesta ja on sitä pystynyt sietämään aiemminkin!? Herättelit minua sopivasti: uusi yritys vuodelle 2019. Jospa vaikka vien kännykän eri huoneeseen, missä itse vietän koti-iltaani. Kiertotalous on myös mainio juttu - kokeiltu on - (siitä puhutaan Dufvan jutussa) mutta se vaatii tietynkokoisen populaation ympärilleen esim. vaatelainausta sekä auton yhteisomistusta tai lainausta ajatellen toimiakseen. Kun en ole kokoa medium, ei vaatelainaamosta montaa vaatetta löydy tai kun tarvitsisin autoa samaan aikaan iltamenoihin, kun kaikki muutkin lainaajat, niin idea toimii heikommin kuin tarkoitettu. Mutta isossa kaupungissa asuvana mahdollisuuksiakin kyllä on!
Mainos
Mainos