Perinteiset työkalut? Ehei, HybridiHoitaja goes next level! Kuva: Pixabay

#306: Työkalut painonpudotukseen

Vuodenvaihteen jälkeen alkoi uusi elämä. Varoitus: Uusi elämä sisältää tuotesijoittelua.

Tällä kertaa uusi elämä alkoi oikeasti, ei vain uuden vuoden lupauksena.

Liikunta ja urheilu on palautettu jälleen -pitkän tauon jälkeen- osaksi viikottaista elämää. Joulun herkuttelut on herkuteltu ja nyt lasketaan rasvat, hiilarit ja protskut! Joulupukki toi lahjaksi keittiövaa'an, palautusjuomaa ja hikipyyhkeen. Mutta ei välineurheilun palikat tähän suinkaan jääneet. Piti etsiä Apple Healthin lisäksi joku kätevä sovellus jolla laskea helposti päivittäiset kilokalorit. Siksi sovellus, koska tämä on ensimmäinen kerta kun perehdyn vähänkään paremmin siihen, mitä syön ja miten paljon (tai vähän) oikeastaan kulutan arkipäivässä. En siis tiedä ennestään, mitä saa / kannattaa syödä mihinkin aikaan päivästä ja mitä ei kannata syödä (ainakaan säännöllisesti) ruoaksi nälkäänsä.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Valitsin sovellukseksi Yazio -nimisen sovelluksen. Se yhdistyy mukavasti Apple Healthin kanssa (mm. paino, pituus (BMI) ja liikunta) ja on perustoiminnoiltaan ilmainen. Sovellus löytyy sekä Android että iOS -laitteille. Alapalkissa olevasta plus-kuvakkeesta pystyy helposti lisäämään lounaan tai välipalan ruoat. Sovelluksessa on jopa viivakoodilukija, joka tunnisti ainakin raejuuston ja puuron ihan oikeaksi tuotteeksi.

Sykkeen seuranta on tietysti pakollinen juttu. Unen ja levon seuranta hoituisi muuten saman Apple Watchin kautta, mutta en vaan ole tottunut pitämään kelloa kädessä yöllä. Ehkä pitäisi, saisi enemmän dataa (which is nice). Next level olisi tietysti hankkia Oura älysormus joka träkkää unta ja lepoa kuten myös treenaukset. Ja on vieläpä perhanan tyylikäs!

Älyvaaka on tietysti myös aivan ehdoton juttu! Sama vaaka mittaa painon ja kertoo kehon koostumuksen, onko turvotusta ja nestettä. Jalkaan tietysti Digitsole älykengät ja päälle Hexoskin älypaita joka mittaa mm. minuuttiventilaatiota. Treenitsempit minulle lähettää keinoälyyn pohjautuva sovellus Vitrainer!

Huh.

Tiedän mitä ajattelet. Eikö voisi vaan yksinkertaisesti treenata ja syödä terveellisemmin ilman, että muuntautuu kyborgiksi?

Olen ihan samaa mieltä kuin sinä. Kyllä voi. Missään nimessä tämä teknologiavouhotus ei saa viedä pääosaa siltä tärkeimmältä tavoitteelta - Elää terveellisemmin.

Mutta kyllä nuo vaan niin mielenkiintoisia vempeleitä ovat! Ja kyllä mä ihan vähän olen niistä innostunut.

Mainos
Mainos