Mutant robotics. Kuva: Pixabay

#316: Viikon teknologiapläjäys

Viikon teknologiapläjäyksessä meillä on keinoälyä täysi laidallinen!

AI Stetoskooppi

Sonavi Labs -niminen firma aikoo lanseerata markkinoille vielä tänä vuonna keinoälyllä varustetun stetoskoopin joka tunnistaa jopa yhdeksän kymmenestä pneumoniasta, eli kohtalaisen tarkasti! Kyseiselle tekoälylle on opetettu pneumoniarahinat 1500 potilaan auskultaatiolöydösten perusteella, ja Sonavi Labs mainitsee, että tämä keksintö olisi erityisen hyödyllinen sekä kehittyvien maiden terveydenhuollossa että myös saasteen piinaamien länsimaiden avoterveydenhuollossa.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Tsekkaa video tästä mielettömän hienosta diagnostiikkaa avustavasta instrumentista tästä alta!

AI-powered stethoscope can spot pneumonia without a doctor

 

Vuoden 2019 Top 10 lääketieteen trendit

Amerikkalaisen Cleveland Clinicin kliinikkoryhmä on valinnut 10 merkittävintä lääketieteellistä trendiä / keksintöä vuodelle 2019. Tässä alla olevassa pitkähkössä, mutta innostavassa videossa esitellään muunmuassa uusi, geenipohjainen lähestymistapa sairauksien hoitoon (RNA Based therapy). Tai no, ei se niin uusi ole, mutta hyödyntämispotentiaali tälle lähestymistavalle sairauksien hoidossa alkaa olla nyt valmiimpi laajempaan käyttöön kuin koskaan.

Aorttaläpän korjausleikkaus perkutaanisella tekniikalla, robottiavusteiset leikkaukset, ensihoidossa AVH diagnostiikkaan jo kuljetuksen aikana käytettävä Visor -niminen laite, VR (Virtual Reality) ja AR (Augmented Reality) teknologioiden hyödyntäminen lääketieteen ja hoitotyön opetuksessa.... 10 kohdan lista keskusteluineen on mielenkiintoista katsottavaa! TJEU!

MIS2018: “Top 10” Medical Innovations: 2019

 

Mainos
Mainos