Tavoittele taivaita! Kuva: Pixabay

#327: YouTube-tähti

Muistan kun mun vanhin poika oli noin kymmenen vanha. Tuli ensimmäisiä kertoja puheeksi, että mitäköhän se poika tahtoisi tehdä isona.

"Must tulee YouTube-tähti"

Kuullosti absurdilta. Elettiin vuotta 2011 ja YouTube oli jo ehkä jonkin sortin ilmiö vlogeineen kaikkineen. Mutta sen verran tuore ilmiö oli kyseessä, että jopa tämmöiseltä sosiaalisen median pioneeri-iskältä pääsi spontaani naurunpurskahdus. "Ja mitenkäs sä meinaat että siitä sitten saisi rahaa?", oli pakko kai vanhemman todeta, tuoda lapsi maan pinnalle. Vaan miksipä sen tein?

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Jalat maassa, mieli kurkottaa kohti taivaita.

"Iskä, mä mietin sit sitä et jos ois vaikka niin hyvä Pleikka-pelaaja et sais niinku siitä rahaa ni sit mä voisin tehdä sitä mitä mä haluaisin ja sit mä vaan saisin rahaa".

"Eiköhän sun rakas poika kannata sitten miettiä toisen kerran, ihan jotain oikeaa ammattia", mä sanoin tipauttaen kymppivuotiaan maan pinnalle, ihan rakkaudella sanoen.

Nyt eletään vuotta 2019 ja poika on opiskelemassa ammattia. Ammattikoulussa opiskelee logistiikkaa, ei tullut pojasta YouTube-tähteä. Nykyisin on niin perinteinen suomalainen mies, harvasanainen, että uskoisin että tuo logistiikka on fiksumpi uravalinta. 

Vaan eipä ollut se pointti, ettäkö ei pojasta tullut sitä mitä nuorempana meinasi. Eipä tarvisi meidän vanhempien aina tylysti palauttaa lapsia maan pinnalle. Antaisi lasten leijua pilvissä, ja mentäisiin sinne jopa ihan vähän itse mukaan. Sitäpaitsi, monet asiat joita vielä muutama vuosi sitten ihmeteltiin, ovatkin nyt totta ja nykypäivää. Esimerkiksi tuo tokaisu ammattimaisesta Pleikka-pelaajasta on aivan totta nykyään! En ole eSport -asiantuntija, mutta olen huomannut että esimerkiksi YLE streamaa eSports-turnauksia tuon tuosta, ja palkintosummat noissa turnauksissa ovat aivan mielettömän isoja! Eli eSport (en tiedä kirjoitanko tuon aivan oikein, mutta käytän tässä hieman taiteilijan vapautta) on nykyisin kuuminta hottia, joten meidän vanhempien ei pitäisi missään nimessä lytätä tai tuomita peli-intoisen nuoren harrastusta.

(Kunhan se pelailu pysyy järkevissä mittasuhteissa ja koulu tulee käytyä vähintään suht normaalisti)

Vanhempi - tutustu uusiin koulutuksen tuuliin ja pysy kärryillä "Juutuupeista" ja pelimaailmoista. Sitä paitsi, koulutustakin Suomesta eSportsiin jo löytyy - Katso juttu tästä

Mukavaa viikonloppua, HybridiHoitaja-blogin lukijat!

Mainos
Mainos