Jokainen päivä on aivan tolkuttoman mielenkiintoinen uusi tarina. Kuva: Pixabay

#333: Micro actions

Olen yrittänyt päästä eroon tavasta kantaa älypuhelinta mukaan joka paikkaan, mukaanlukien wc. Älypuhelimen sijaan, olen jättänyt vessaan kirjan jota en ole saanut luettua vaikka se on hyvin nopealukuinen, helppo ja hyödyllinen kirja lukea.

Kyseessä on "The Book of You" jonka on toimittanut / kirjoittanut ryhmä suomalaisia (Nora Rosendahl, Nelli Lähteenmäki, Aleksi Hoffman, Jaakko Hyvärinen ja Toni Sallinen). Kirja on saanut tukea myös huippukokki Jamie Oliverilta. Kirja on "maailman positiivisimman yhteisön" nimeltä You fyysinen muoto saman yhteisön sovelluksesta, You. Se sisältää päivittäisiä pieniä toimintoja joilla teet omasta ja muiden elämästä hiukkasen parempaa. "Daily micro actions for a happier, healthier you".

Näet, päivittäinen pienikin teko tai muutos on yllättävän iso vaikutukseltaan. Perhosefekti?

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Karrikoitu esimerkki: Huomaat, että matto on rutussa kulmasta. Suoristat rutun, menee noin 2-4 sekuntia aikaa. Vaikutus voi olla, että seuraava ihminen (vaikka huonosti liikkuva vanhus) ei kompastu mattoon, ei murra lonkkaansa, ei joudu sairaalaan, saa elää pidempään terveenä ja hyvää elämää.

Micro action #120: Be a tourist in your home town. Nauti tavallisista asioista, näe päivittäiset, tavallisetkin asiat uusin silmin, ainutlaatuisena.

Micro action #128: Compliment a stranger. Ei maksa mitään, sano kohteliaisuus ja hymyile ventovieraalle. Miten hemmetin paljon ja otollisessa tilanteessa voikaan tuo kohteliaisuus ja hymy tehdä toisen ihmisen elämässä hyvää.

Micro action #298: Do a bit to save water. Viitaten säästeliäisyysblogiini, sammuta vesihana kun et oikeasti tarvitse juoksevaa vettä.

Micro action #325: Do one thing differently. Perhana! Haasta aivojasi! Mene boksin ulkopuolelle, vaikka se tarkoittaisi vain sitä, että koittaisit yhtenä päivänä harjata hampaat ei-hallitsevalla kädellä (toki harjaa hyväksikäyttäen, heh).

Ihan mieletöntä! Pieniä juttuja, joita olen ottanut välittömästi käyttöön! Latasin myös ton You-sovelluksen luuriin. Pieniä juttuja mutta iso, virkistävä vaikutus. Suosittelen tutustumaan.

Elämä on jännää ja ihanaa!

Mainos
Mainos