Hoitajan DNA? Kuva: Pixabay

#337: Määritelmä sinusta

Jos joku pyytää sinua määrittelemään kuka sinä olet, mitä sä vastaat?

Todennäköisesti vastaat iällä, ammattinimikkeellä tai työpaikalla sekä asuinpaikalla. Mukaan tulee asuinpaikka, sivilisääty ja harrastukset. Ulkoiset arvot, jotka on helppo kertoa vaikkapa työhaastattelun alkajaisiksi

Mutta varmaan harva kertoo kuka todella sisimmässään on. Minkälainen on ihmisenä, sairaanhoitajana tai vanhempana. 

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Mitäpä jos seuraavan kerran työhaastatteluun mennessäsi koittaisit rohkeasti erilaista lähestymistapaa, ihan jo CV:stä lähtien. En tiedä, mitä ammattirekrytoijat tähän sanovat, mutta mä suosittelisin laittamaan CV-dokkariin jonkun pienen, persoonallisen koukun. Olkoon se vaikka joku hyvä motto tai jopa kevennys. Nyt liikutaan vaarallisilla vesillä, työnhaku kun kuitenkin on vakavaa puuhaa. 

"Ei tänne olla vitsailemaan tultu"

Työhaastattelussa - Kuka olet? Kerro vaikkapa pari pointtia omista arvoistasi, miksi haet työtä? Kerro, että haluat tehdä työtä jolla todella on merkitys ihmisten elämässä. Jos haet sairaanhoitajan tai muuta hoitoalan työtä niin ei olisi yhtään väärin sanoa ääneen kuinka upeaa on tehdä työtä jossa auttaa toista ihmistä, jopa pelastaa toisen ihmisen hengen. Toisen auttaminen  ja palveleminen on maailman kaikista töistä jalomuotoisin.

Monia jännittää työhaastattelussa, mutta jos vaan pystyt niin ole se kuuluisa oma itsesi. Omana itsenäsi kelpaat sille ihmiselle kuka sinut valitsee puolisoksi tai työntekijäksi. Turha esittää. Kerro tarina itsestäsi, saat maustaa sitä hieman innokkuudella. Kerro tarinan keskellä kevennys ja naurahda sille äänekkäästi. Kerro suurin kirkkain silmin miten haluat muuttaa maailmaa yksi potilas kerrallaan!

Kuulostaako riskipeliltä? Testaa ja ylläty!

 

Mainos
Mainos