Katse tulevaisuuteen, mutta ei liian kauas. Kuva: Pixabay

#349: Teknologiapläjäyksiä

Tällä kertaa teknologiapläjäys ei olekaan viikon teknologiapläjäys vaan laajempi pläjäys, josta riittää kerrottavaa useamman blogikirjoituksen ajaksi.

Tänään ja eilen HybridiHoituri pääsi työn puolesta nautiskelemaan HIMSS Europe 2019 -tapahtuman annista. Kyseinen tapahtumahan kokoaa yhteen healthech-osaajat (yritykset, yhteisöt ja yksilöt) ympäri maailmaa.

"HIMSS Europe ja Health 2.0 valitsi Suomen järjestämispaikaksi, sillä Suomi on ollut jo 35 vuoden ajan terveydenhuollon edelläkävijä. Startupit, korkeasti koulutetut ihmiset sekä tutkimuksen ja kehityksen edistäminen auttavat yrityksiä löytämään uusia ideoita ja laajentamaan liiketoimintaa.", HIMSS Europe 2019 tapahtuman sivut kertovat.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Suomessa tapahtuu, Suomessa tehdään. Siksi pääsimme isännöimään tätä upeaa tapahtumaa. Mä tapasin tässä parin päivän aikana useita tuttuja ja tuntemattomia, kuulin aivan mielettömän upeista innovaatioista ja jutuista, joita jo tehdään kovaa vauhtia! 

Samalla kun mä innostuin kaikesta mitä näin ja kuulin niin muhun iski pieni epätoivo. Julkisella sektorilla työskennelleenä mä tiedän, kuinka hitaasti isot laivat kääntyvät. Kuinka hitaasti julkinen terveydenhuolto omaksuu käyttöön uudet siistit kujeet! Voi kun julkinen puoli liikkuisi yhtä ketterästi kuin esim. privaattipuolen tekijät, on digiklinikkaa, chattia, chatbotteja, omahoitosovelluksia... Julkisella puolellakin pientä virkistymistä on viimeisien muutaman vuoden aikana tapahtunut, mutta vauhtia on kiihdytettävä!

Mulla nousi tuolla HIMSS-tapahtumassa monta monta ajatusta mieleen. Tämä eka on nyt tämmöinen avauspostaus, mulla on muutamakin aihe mielessä josta haluan teille blogin muodossa ajatuksia ventiloida. 

Seuraavaksi mä kirjoitan siitä, miten saadaan kirittyä umpeen Suomen ja Euroopan takamatka terveysteknologian saralla muuhun maailmaan verrattuna.

Mainos
Mainos