Loman terveysvaikutukset ovat merkittävät! Kuva: Pixabay

#352: Vastaanotto

Tulosyy:

Saapuu päivystysajalle hyvän olon tunteen vuoksi. 

Esitiedot:

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Keski-ikäinen lahtelainen mies, muutoin terve. Perus ominaisuutena tutkittava nauttii positiivisuudesta, sekä "kyllä se siitä"-asenteesta. Nyt huomannut loman alkaessa hyvän olon tunteen sekä sen aiheuttamat sivuvaikutukset: Joutilaisuuden tunne, ei ole mitään tekemistä, laiskottaa.

Status:

Todetaan hitaasti ja pitkäsanaisesti vastaileva lahtelainen mies. Psyykkisessä statuksessa todetaan rento, mietiskelevä ja verkkaisesti jutusteleva mies jolla puheessa toistuvasti esillä lomasuunnitelmat: Hän kertoo pitkäsanaisesti, kuinka nyt ehtii tehdä niitä tavallisiakin asioita joihin arjessa ei meinaa jäädä aikaa. Kertoo vaimollensa reteästi luvanneensa, että "minulla on nyt kuule aikaa täällä keitellä niitä perunoita". Fyysisessä statuksessa todetaan laskenut verenpaine ad 120/60 sekä rauhallinen sinusrytmi, 57/min. Hengitysäänet puhtaat, benigni huokailu toistuu aika ajoin.

Suunnitelma:

Kehoitetaan jatkamaan alkaneesta lomasta nautiskelua. Potilas hieman huolissaan siitä, kun "ei ole juuri mitään tekemistä". Kerrottu, että se on varsin suotavaa, jopa trendikästä, ja tämä joutilaisuus lisätään Käypä Meininki -suositukseen tämän vuoden aikana. Potilas aikoo kuitenkin loman aikana huolehtia säännöllisen liikuntaharrastuksen ylläpidosta ja tähän kirjoitettukin liikuntaresepti: 1 x aerobinen liikunta noin 2 tuntia / viikko sekä 2 x lihaskunto/voimailuharjoitus / viikko hyvän olon ylläpitoon. Hyvän olon ja mielen virkeyden ylläpitoon määrätty musiikkia reseptillä 5min - 4 tuntia tarvittaessa.

Poistuu vastaanotolta hymy huulilla ja kepein askelin.

Mainos
Mainos