...ootas kun mä näytän sulle sen mun EKG:n. Kuva: Pixabay

#357: Nykyaikaa

Hei hoitaja! Hei lääkäri! 

Oletko sä asenteellisesti päivittänyt itsesi jo versioon 3.0? Oletko valmis siihen, että potilaasi tai asiakkaasi tulee luoksesi itse ottamansa EKG:n ja vitaaliarvojen kanssa?

Oletko valmis katsomaan asiakkaan puhelimelta esimerkiksi Apple Healthin verenpainekäyriä ja älyvaa'an kehonkoostumusarvoja kun puhutaan asiakkaan korkeista verenpainearvoista?

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Mä olen HybridiHoitaja-blogissa puhunut paljon tuosta tulevaisuudesta ja digitalisaatiosta, mutta eihän se ole tulevaisuutta? Tai sitten - Tulevaisuus on nyt!

Yllättävän vähän ainakin vielä vuonna 2016 kun lähdin hoitotyöstä, näki potilaiden hyödyntävän omaseuranta-palveluita tai seuraavan itse kehon arvoja ja trendejä. Tai sitten niitä ei jostain syystä näytetty hoitajalle tai lääkärille, ainakaan päivystyksessä. Mutta tätä päivää se on. Mä päivitin oman älykelloni toissaviikolla uuteen versioon ja tämä versio ottaa ihan pätevän näköistä EKG:tä, ainakin rytminseurantatarkoituksiin.

Älyvaa'at, verensokerimittarit joissa on NFC / etälukumahdollisuus, INR-mittarit joissa etäseurantamahdollisuus, nettikaupasta tilattavat saturaatiomittarit... Vuoden 2019 kansalaisella ja potilaalla on paljon mahdollisuuksia seurata ja mitata kehon toimintoja. On epäilemättäkin selvää, että ihmiset alkavat yhä enemmän ja enemmän näitä mahdollisuuksia hyödyntämään. Kiinnostaahan se tietysti, miten tämä meidän koneisto toimii! Ihmiset siis siirtyvät eteenpäin, siirtyykö hoitaja ja lääkäri? Olemmeko me valmiita ottamaan tuon digiloikan yhdessä potilaan kanssa? 

Haastan meitä hoitajia ja teitä lääkäreitä suhtautumaan myönteisesti myös potilaan omaseurantaan näiden uusien laitteiden ja teknologioiden myötä. Onhan meillä perussuhtautuminen lääkintälaitteisiin ja tekniikkaan jo kunnossa sieltä oman työn puolelta. En usko, että on kovin montaa erikoisalaa joissa ei sairaalan sisällä uutta teknologiaa hyödynnetä ja jossa hoitohenkilökunta ei siihen joutuisi perehtymään. 

Se vaatii tietysti omaa perehtymistä ja mielenkiintoa aiheeseen. Suosittelen vahvasti tutustumaan erilaisiin laitteisiin ja teknologioihin, sillä potilas 3.0 tulee vastaanotollesi ennemmin tai myöhemmin, ehkäpä jo kohta! 

Mainos
Mainos