Armoton ajanmittauslaite. Kuva: Pixabay / Monoar Rahman Rony

#359: Lomaltapaluu

Kello on jo 20.11. Kohta se on 23.17 kun makaan sängyssä ja odotan, että uni tulee. Kuin armoton tuomiopäivän laite, tuo outoa fysiikan suuretta mittaava laite raksuttaa eteenpäin vain vanhentaakseen minua sekunti sekunnilta ja herättääkseen minut raa'asti klo 05.50 uuteen työpäivään.

Lomaltapaluu on tosi asia. Vaikka työ onkin kuinka mieluisaa niin kyllä töihin palaaminen pitkän ja rentouttavan loman jälkeen aina hiukkasen ahdistaa. Sehän johtuu vaan ainoastaan siitä koska loma oli hyvä. Jos loma ei olisi ollut hyvä niin mikäpä sen erottaisi arjesta? Ei juuri mikään. 

Vuorotyötä tehdessäni lomalle tuli lähdettyä jopa muutama päivä aikaisemmin, kun teki yövuoroputken alle. Lomalle jääminen tuntui erityisen herkulliselta esimerkiksi yövuoron jälkeen, maanantaiaamuna. Ai että! Muilla työviikko alkaa, mutta minä suuntaan pukarin ja suihkun kautta kotiin ja unimaan kautta lomalle! Toisaalta taas sitten erityisen synkältä tuntui palata loman jälkeen ilta- tai yövuoroon, mutta toisaalta loman päättymisen jälkeen oli yleensä listan tekijä mukavasti laittanut pari kolme vapaata loman jatkoksi. Vuorotyön mukavia puolia, sano.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Tämmöisiä pinnallisia, arkisia ajatuksia lomalle jäämisestä ja lomalta palaamisesta. Ei sen ihmeempää tarkoitusta kun jakaa fiiliksiä. Lomalta paluu on monelle hoitotyötä tekevällekin näillä näppäimillä tosi asia. Ahdistaahan se. Mutta anna ahdistaa, kyllä sinä siitä selviät. Se kuuluu elämään. Juhlaa ei olisi ilman arkea, ja toisin päin.

Erityisen rankkaa on teillä opiskelijat, juuri työpaikkaa vaihtaneet tai pätkätöitä tekevät. Lomaa on viikko, muutama päivä tai ei laisinkaan. Sitten pitäisi palata opiskelemaan tai jatkaa toisessa työpaikassa ilman sen kummempia lomia. On yksinhuoltajuutta ja taloudellisia murheita, lapsen sairautta... Että eipä minulla ole kyllä mitään valitettavaa. 

Oli tilanteesi mikä tahansa, toivon mahdottoman hyvää ja mahdollisuuksia täynnä olevaa heinäkuun kesäistä viikkoa teille, HybridiHoitaja-blogin lukijat!

Mainos
Mainos