KalenterijuNppa yksi kaksi! Kuva: Pixabay

#361: Kesän ja syksyn raja

Ihan kauhiaa lukea tämmöistä. On kuin isku vasten kasvoja ihmiselle, kuka haluaisi elää ikuista kesää.

"Huomista Ollin eli Uolevin päivää on pidetty ensimmäisenä kesän ja syksyn rajana. Syyskesän tunnelma lisääntyy ja yöt pimenevät. Sanottiin, että »syystä Uolevista, kevättä kynttilästä». Ollina heinäntekoa lopeteltiin, silloin oli »kuhilas pellolla ja tuli tuvassa». Joissakin taloissa viljakin saattoi olla jo leikattuna tähän päivään mennessä. Ajankohdan kunniaksi vietettiin vanhastaan tärkeää heinänkorjuun ja karjanhoidon vuotuisjuhlaa.", -Taivaannaula-perinneyhdistyksen Facebook-päivitys 28.7.2019

Kesä on eletty henkisesti heinäpellon laitaa kulkien 24/7. On rentouduttu ja vähän ahdistuttu siitä, kun pitää palata töihin. Vaikka se työ on todella mukavaa, niin silti olisi tietty mielummin jäänyt kulkemaan sitä heinäpellon laitaa.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Vaikka vielä eletään kesää (tätä kirjoitettaessa lämpötila ulkona +30) niin syksy ja talvi ovat odottamassa kalenterijumppaan kutsuen.

Aikatauluta työt. Aikatauluta liikunta. Laske kalorit. Harrasta. Ole sosiaalinen. Rentoudu. Laihduta. Syö terveellisesti. Harrasta kulttuuria. Anna aikaa lapsille. Anna aikaa puolisolle. Ota aikaa itselle. Maksa laskut. Käy hammaslääkärissä ja ole zen ja maindfullness kaikki yhdessä persoonassa!

(En edes mainitse tässä mitään siitä, jos lapset ovat pieniä ja olet yrittäjä)

Mahottomasti on vaatimuksia yhteen kroppaan ja yhteen ihmiseen.

Vaan eipä ole minulla tuohon mitään viisasten kiveä, harva meistä kun pystyy realistisesti poistumaan tuosta kaikesta yllä mainitusta arjen seikkailusta ihan tuosta vaan. Kunhan vaan mainitsin muutaman vaatimuksen jotka meitä odottavat joka aamu oven ulko- ja sisäpuolella. Outoa on se, että kun tuon kaiken saa rullaamaan niin jotenkin se vaan sitten sujuu koko pitkän syksyn ja talven sekä kevään.

Ja sitten odotetaan taas sitä elämän kesää.

Mainos
Mainos