Nappisuoritus! Kuva: Pixabay

#367: Kun hetki on oikea

Mä kävin viime viikolla ottamassa elämäni ensimmäisen tatuoinnin. Kyllä, näin "myöhäisemmällä nuoruusiällä". 

Juttelin siinä sitten toimenpiteen aikana tatuointia tekevän kaverin kanssa. "En tiedä, miksi aiemmin ei ole tullut otettua kuvaa ihoon. Ei vaan ole jotenkin ollut sellainen olo. Mutta nyt sitten jollain ei-helposti selitettävällä tavalla tuntui, että on oikea hetki elämässä tähän. Että nyt on selkeä kuva mitä siihen tatskaan tulee, mitkä on tärkeitä juttuja mulle nyt ja aina", mä sanoin.

Jatkettiin siinä sitten aiheesta. Siitä, että miten on vaikeasti selitettävä homma, kun monesti elämässä vaan mystisesti on oikea hetki jollekin asialle. On oikea hetki jopa sellaisille asioille, joita ei koskaan aiemmin kuvitellut tekevänsä tai ajatteli, että "ei ikinä". Sitten toisessa hetkessä, myöhemmin, tuntuukin siltä jotta tekee mielensä kääntää takkia ja todeta olleensa väärässä. Sitä on vaikea selittää sen hetken kaavaa, milloin hetki on oikea. Mikä sen oikean hetken tekee? Ei sitä voi selittää eikä sanoittaa. Siinähän olisikin menestyksen kaava.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Yksi samanikäinen frendi alkoi laulaa bändissä, esiintyi juuri ensimmäisen kerran livenä, lavalla, yleisön edessä.

Mun puoliso vaihtoi alaa, valitsi haaveammattinsa / -alansa. "Nyt tuntui, että aika oli oikea", oli siinäkin prosessissa tuttu lause. Kaikki natsasi - Pääsykokeet, fiilis, tähtien asennot... Tietty kypsyys vaihtaa suuntaa ammatillisesti on varmasti myös yksi tekijä siinä "aika on oikea" -yhtälössä.

Hoitajan työssä näitä "kun aika on oikea" -hetkiä voi hyödyntää vähän pienemmässä mittakaavassa. Päihdeasiat, elämäntapamuutokset... Isojen käännekohtien yhteydessä usein "aika on oikea" esimerkiksi interventiolle päihteiden suhteen. Sepelvaltimotaudin tai sydäninfarktin yhteydessä aika voi olla oikea puhua tupakoinnin lopettamisesta ja elämäntapamuutoksien tekemisestä.

Tartu hetkeen / Carpe Diem on ehkä jopa väsynyt fraasi, mutta ah, kuinka totta se onkaan! 

Monia hyviä juttuja elämässä tulee ja menee ohitsesi ja niihin pitää vaan tarttua. Joskus jopa nopeasti.

Mainos
Mainos