Go networking! Kuva: Pixabay

#376: Verkostoitumisesta

Terkut täältä Hollannista! Mä olen täällä vuotuisessa musiikkiteollisuuden tapahtumassa jossa musiikintekijät, esiintyjät ja taiteilijat kokoontuvat yhteen verkostoitumaan ja keskustelemaan tuottamisesta, esiintymisestä ja kaikesta mikä liittyy alaan, ml. teknologisista ratkaisuista.

On aina mielenkiintoista, kun saman työn ja kiinnostuksen jakavat ihmiset kokoontuvat samaan aikaan samaan paikkaan. Liikkeellä on paljon samanmielisiä ihmisiä jotka tietävät mistä puhutaan ja innostuvat kuullessaan muiden samankaltaisten puheita ja esityksiä.

Mietiskelin samaa verkostoitumisen tarvetta myös terveydenhuollon ammattilaisten kesken. On olemassa lukuisia vuotuisia tapahtumia, esimerkiksi sairaanhoitajapäivät ja lääkäripäivät jotka ovat omiaan tuomaan kaikki alan ammattilaiset yhteen. Nämä tapahtumat ovat oiva mahdollisuus -ei ainoastaan oppia ja kuulla uutta- vaan myös verkostoitua. En tiedä teistä, mutta itse jostain syystä jätin hoitotyön vuosinani verkostoitumisen vähemmälle ja keskityin enemmän uuden kuulemiseen. Ei sekään tietysti väärin ole.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Sitä tahdon vaan sanoa, että verkostoitukaa, oi hoitajat! Osallistukaa ammatillisiin tapahtumiin ja muodostakaa verkostoja jakaaksenne hyviä käytäntöjä, kokemuksia ja mielipiteitä toisillenne. Esimerkki: Palvelumuotoilun, prosessien kehittämisen suhteen on varmasti mielenkiintoista keskustella vaikkapa toisen sairaalan hoitajien kanssa siitä, miten leikkauosaston tai päivystyspoliklinikan työnkulut on saatu optimoitua. Joku on siis keksinyt jo jossain, miten homma hoituisi paremmin. Näitä asioita ei ole tehty pidettäviksi "bisnessalaisuutena" vaan ne on tehty hyödynnettäviksi ja jaettaviksi. Siksi verkostoitumista haluan tässä kirjoituksessani painottaa.

After all, potilaita ja asiakkaitamme varten me kuitenkin työtä teemme ja kaikki tämä on aina potilaidemme ja asiakkaidemme hyväksi.

Mainos
Mainos