Lisää somehoitajia pimeälle, terveydenhuollon ruudulle! Kuva: Pixabay

#382: Hoitaja ja some

Olemme eläneet vahvempaa sosiaalisen median kautta nyt noin 13vuotta. Se oli vuosi 2007 kun Facebook löi Suomessa läpi ja Twitter pari kolme vuotta myöhemmin. Ammatillinen some LinkedIn aloitti varmasti muutaman vuoden myöhemmin.

Me hoitajat olemme ihmisiä siinä missä muutkin (kova väite!) ja olemme useimmiten somessa ihmisinä, yksityisprofiililla. Tästä puheenollen, yllättävän harvoin somessa tulee vastaan hoitajia jotka ovat somessa erityisellä ammatillisella profiilillaan. Tarkoitan, samalla tavalla kuin esimerkiksi poliisilla on someprofiilit yksittäisille poliiseille jotka tekevät esimerkiksi nuoristotyötä tai ovat varta vasten sosiaalisessa mediassa, kansalaisia varten. 

Ehkä meidän hoitajien pitäisikin aktivoitua sosiaalisessa mediassa myös ammatillisesti. Olisi ilahduttavaa nähdä meitä ammatillisia osaajia vaikkapa antamassa terveysvinkkejä, ohjaamassa neurologisen sairauden kanssa pärjäämisessä arjessa, antamassa matalan kynnyksen neuvontaa ja keskustelemassa ilman ajanvarausta. Ihmisillä olisi välitön ja läheinen yhteys hoitajaan. Sosiaalinen media ei toki ole oikea alusta syvään, luottamukselliseen ja salassapidettävään hoitosuhteeseen mutta yleiseen ja matalan kynnyksen yhteydenpitoon se voi toimia hyvinkin.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Nämä "somehoitajat" toimivat / toimisivat myös hyvin työnantajiensa työntekijälähettiläinä ja heillä on myös asiakkaita / potilaita ja organisaatiota lähentävä vaikutus. Mielestäni Suomessa varsinkin julkisen puolen terveydenhuollon organisaatiot ovat vielä aivan liian vähän aktiivisia sosiaalisessa mediassa. Pelätäänkö somessa läsnäoloa? Pelätäänkö kysymyksiä tai keskustelua? Onko kynnys julkaista liian korkea?

Rohkeasti vaan, mm. urologiset ja kardiologiset hoitajat, terveyskeskukset ja sairaalat someen! Jakakaa rohkeasti muitakin julkaisuita kuin tuloaulan kukkaset tai uusittu julkisivu. Keskustelkaa ja kommunikoikaa, persoonallisestikin. Hyvän esimerkin tähän persoonalliseen someviestintään antaa Helsingin Kaupunkiympäristö, virasto joka viestii persoonallisesti ja aktiivisesti. Kannattaa tsekata tuo heidän Twitter-tilinsä!

Vinkatkaa mulle tuossa alla kommenteissa, jos somesta löytyy jo näitä asiantuntijaprofiililla olevia hoitajia. Ei ole minulla kohdalle vielä osunut.

Kommentit

Käyttäjän Katariina Kaartinen kuva

Eihän työnantaja anna tälläistä tehdä.

Mainos
Mainos