Pöpöjenpoistolaitos. Kuva: Pixabay

#394: Käsihygieniasta

Olen mielenkiinnolla seurannut uutisointia koronaviruksesta. Olen sitä mieltä, että vaikka tieto ja tiedottaminen on hyvästä, ollaan uutisoinnin suhteen ehkä menty vähän liiallisuuksiin. "Koronapäiväkirja" on yksi esimerkki yliampuvasta uutisotsikosta / uutisjutusta.

HybridiHoitaja-blogi suosittelee, että sairauksista, pandemioista puhuttaessa pidättäydytään tosiseikoissa - Ei liiotella mutta ei toisaalta myöskään vähätellä. Kannattaa uskoa asiantuntijoita, esimerkiksi THL on yksi luotettava instanssi. Olen ihmetellyt, kuka hyötyy tai ketä hyödyttää paniikkia lietsovat otsikot? Onko faktoissa pidättäytyminen liian tylsää? Eikö asiapohjainen juttu tai otsikointi ole tarpeeksi myyvää? Myyvätkö hätä ja kauhukuva paremmin?

HybridiHoitaja suosittelee parhaimpana tautien ehkäisykeinona käsien pesua, sekä meille ammattilaisille että kaikelle kansalle. Käsihygienian merkitys tautien leviämisen estämisessä on merkittävä, kuten tietysti myös vanhat kunnon "älä yski tai aivastele muita kohti" tai "älä vie vatsataudista toipuvaa lastasi päivähoitoon". Nämä ovat niitä kaikista tehokkaimpia wanhan kansankin hyväksi toteamia neuvoja.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Pese kätesi ennen ruokailua ja pese kätesi WC-käynnin jälkeen. Käsienpesu kannattaa kotona ja julkisissa tiloissa (esim. julkinen WC). Käsienpesu on tehokas tapa torjua tauteja, myös lapsille. Opetathan lastasi pesemään kätesi ennen ruokailua ja WC-käynnin jälkeen. Näytä itse hyvää esimerkkiä.

Jos tautiin on saatavilla rokote, suosittelen rokotteen ottamista.

Keep calm and wash your hands.

 

Mainos
Mainos