Hoitotyö on monisyistä päätöksentekoa. Kuva: Pixabay

#401: Hoitotyö on päätöksentekoa

Tuleeko sinun päivittäisessä hoitotyössä mietittyä, miten moniulotteista ja jatkuvaa päätöksentekoa hoitotyö on?

Hoitaja tekee jatkuvia päätöksiä asiakkaansa tai potilaansa suhteen. Nämä päätökset perustuvat tietysti ammattitaidon, tutkimusten ja muun käytettävän tiedon valossa tehtyihin johtopäätöksiin.

Kuulostipa hienolta, miltei liian hienolta. 

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Mutta niin se on. Kun mietin vaikkapa päivystyksen hoitajan työpäivää, on se täynnä päätöksentekoa tehtävien priorisoinnista aina vaikkapa hoitotoimenpiteiden toteuttamiseen saakka. Nostan tässä hoitajat kunniaan yhtään väheksymättä ystäviemme, lääkärien, työpanosta. Lääkäri on monilta osin hoitoprosessissa tietysti vastuussa potilaan hoidosta yleisesti, mutta monesti on niin, että hoitaja on potilaan luona huomattavasti suuremman osan ajasta kuin muut. Tänä aikana hoitaja tekee päätöksen vaikkapa raportoida tai olla raportoimatta vitaaliarvojen muutoksista lääkärille.

Hoitajan pitää tietää, milloin on esimerkiksi aihetta raportoida tilanteesta lääkärille ja toimia. Mutta pitää myös tietää, milloin on ok seurailla tilannetta, kun tilanne muuttuu. Pitää osata tulkita, tehdä päätöksiä, toimia tai olla toimimatta. 

Uran alussa sitä on tietysti epävarma, kun ei ole kokemusta. Kokemuksen karttuessa myös päätöksentekokyky nopeutuu ja muuttuu osaltaan tiedostamattomaksi. Hommat sujuvat rennommin, kun kaikkea ei tarvitse tietoisesti analysoida.

Hoitotyön esimiehen päivittäinen päätöksentekoprosessi on tietysti hieman erilainen. Se on ihmisten manageeraamista, HR-asioita... Esimiehen päätökset voivat liittyä vaikkapa siihen, että yksikkö pyörii myös loma-aikana normaalimiehityksellä. Esimiehen päätöksentekoon liittyy esimerkiksi sellaisia asioita kuin potilasturvallisuus, henkilökunnan turvallisuus ja hyvinvointi sekä yksikön työvuorosuunnittelun prosessista päättäminen.

Yhden yksikön sisällä tapahtuu siis monenlaista päätöksentekoa, aina hoitaja-potilas-tasolta esimiehen koko yksikköä koskeviin päätöksiin. Jos jotain toivoisin, niin toivoisin näkeväni enemmän yhteistä ja osallistavaa päätöksentekoa yksiköissä niin, ettei muodostuisi siiloja.

Tehtäisiin ja päätettäisiin asioista yhdessä ja läpinäkyvästi, kaikkien hyväksi.

Mainos
Mainos