Virtuaalinen vastaanottohuone. Kuva: Niek Verlay / Pixabay

#404: Videovastaanoton mahdollisuudet ovat huimat

Mä varasin viime viikolla ensimmäistä kertaa ajan työterveyteen, etävastaanotolle joka toteutettiin videoyhteydellä.

Videopuheluissa sinänsä ei ole mitään erikoista, mutta erikoista on se, miten vähän videovastaanottoa hyödynnetään muutenkin kuin esimerkiksi telestroke-palveluna. Videovastaanoton mahdollisuudet ja edut kun ovat huimat: esimerkiksi asiakkaan tai potilaan matka-ajan säästyminen sekä ammattilaisresurssien parempi hyödyntäminen.

Minun tapauksessani minä olin Lahdessa ja ammattilainen Tampereella. Jos etävastaanottoa ei olisi ollut käytettävissä, minulta olisi jäänyt aika saamatta ja toisaalta myös Tampereella olleelta ammattilaiselta vastaanottokäynnin aika ehkä hyödyntämättä.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Sinänsä siis videovastaanotoissa ja etävastaanotoissa (puhelut, digiklinikat ym.) ei ole mitään aivan uutta, mutta toivon rohkeutta palveluntarjoajille hyödyntää näitä mainioita palveluita enemmän! Yksityinen puoli on kieltämättä ketterämpi näiden palveluiden hyödyntämisessä, mutta on julkisella puolellakin jo edistytty. Esimerkkinä tästä voit lukea jutun Apotin Maisa-portaalista ja videovastaanoton hyödyntämisestä korona-aikana, jolloin etävastaanottojen hyödyntäminen on entistä hyödyllisempää kaikille osapuolille.

Etävastaanotto mahdollistaa monia mahdollisuuksia ammattilaiselle tutkia ja arvioida potilaan/asiakkaan tilannetta, mutta ei se tietysti sama ole kuin face-to-face -tapaaminen ja ihokosketus. On toki asioita, joita ei etävastaanotolla voi hoitaa. 

Ainakaan vielä.

Odotan kovasti tulevaisuutta, josta on maistiaisia tarjolla jo nyt. Esimerkiksi etäluettava/etäsäädettävä sydämentahdistin ei ole uusi juttu, vaan ollut Suomessakin potilaskäytössä jo ainakin noin 15 vuotta. Muistan päivytyspolivuosinani noin 2005 kieppeillä vastanneeni puheluun, jota luulin ensin pilapuheluksi. Siinä puhelussa kysyttiin, kuka osaisi auttaa etäluettavan tahdistimen sovelluksen käytössä. Ei ollut pilapuhelu, vaan tulevaisuutta terveydenhuollon käytännön elämässä, jo vuonna 2005.

Toivoisin tämän hyvän teknologian käytön yleistyvän trendiksi asti. Säästetään kaikkien aikaa, vaivaa, rahaa ja parhaimmassa tapauksessa terveyttä.

Mainos
Mainos