Kesäiset niityt kutsuvat! Kuva: Pixabay

#408: Loma – mikä helpotus!

Eletään sitä aikaa, kun kesäloma kolkuttelee ovella myös hoitajalla. Yksiköissä, joissa on esimerkiksi kiertävät lomalistat, saattaa osa porukasta olla jo lomilla tai palannut kesälomalta. Yhtä kaikki, nyt lämpimimät säät saapuivat ja on yksi vuoden mahtavimpia aikoja. 

Pienessä mittakaavassa samaa, vapauttavaa fiilistä kokee työvuoroputken päätyttyä, vaikka olisi ihan normaalit pari vapaata tiedossa. Mutta kesälomassa on sitä jotain. En ollut nyt hoitotyössä mukana tänä erikoisena keväänä, mutta 20 vuoden ajan infektiokauden ja muut kiireet läpikäyneenä voin aavistella, miten helpottuneita monet kollegat ovat päästessään nyt lomalle.

Toisten loma on tietysti toisten työ, monessa paikassa kun ovia ei voida pistää kiinni. Esimerkiksi päivystyspolin on aina oltava auki. Muistan urani alkuvaiheessa vuosina 1996-2003 tehneeni kaikki kesät putkeen töitä, ilman sen kummempia lomia. Varsinkin lamavuosien jälkeisessä Suomessa vuonna 1996 oli otettava kaikki keikkatyö vastaan, mitä saatavilla oli, jos halusi tehdä töitä. Noiden opiskelu- ja työvuosien jälkeen oli mahtava fiilis saada ihan oikea palkallinen ja täysmittainen kesäloma!

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Suomalainen jopa 38 päivän mittainen vuosittainen lomaoikeus ei ole globaalissa mittakaavassa mikään itsestäänselvyys. Teen töitä kansainvälisessä työyhteisössä, ja suomalainen pitkä kesäloma on asia, jota toistuvasti ihastellaan ja kadehditaan. Työntekijän jaksamisen ja terveyden kannalta on erittäin olennainen asia, että saa lomailla.

Viettäkää hyvä ja rentouttava loma ja pysykää terveinä! 

Nautiskeluterveisin,

HybridiHoitaja JJ

Mainos
Mainos