Hyvää alkavaa vuotta HybridiHoitaja-blogin lukijoille!

#432: Hoitajan vuosi 2021

Minkälaiselta näyttää vuoden vaihtuminen hoitajan tai potilaan silmin?

Vuoden vaihtuessa potilas saattaa olla kipsattavana tai leikkauksessa. Toimenpide tietysti etenee samalla tavalla, vaihtui vuosi tai ei. Aattoyö työvuorona vaikkapa ensihoidossa tai päivystyksessä on hyvin pitkälti samanlainen kuin muut (vaikkapa viikonlopun) yöt paitsi monesti kiireisempi.

Tänä vuonna tietysti toivotaan mahdollisimman rauhallista yövuoroa  jospa oletetusti vähempi juhliminen vähentäisi potilaiden määrää. On aina parempi tilanne, myös kansalaisille itselleen, kun tapaturmia ei satu niin paljon.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Yövuorossa vuoden vaihtuessa hoitajakin ehtii miettiä, mitä uusi vuosi tuo esimerkiksi ammatillisesti tullessaan. Yhdellä työkaverilla on edessä täydentävien opintojen päätös ja uusi työnkuva samassa työpaikassa. Toisella työkaverilla valmistuminen sairaanhoitajaksi on edessä hieman vuodenvaihteen jälkeen. Joku saattaa vaihtaa työpaikkaa tämän, viimeisen vuoron jälkeen ja joku saattaa vaihtaa alaa.

Vaikka vuoden vaihtuminen on vain samanlaista sekuntien ja minuuttien jatkumoa, on ihmisellä tapana ajatella sitä jonkinlaisena rajapyykkinä. Ensi vuonna minä pyrin ylempään ammattikorkeakouluun. Aiemmin aika ei ollut kypsä, ei varsinkaan tänä tai edellisenä vuotena, mutta vuonna 2021 se tapahtuu!

Minä toivon teille kaikille hoitoalalla työskenteleville ja muille ammattiryhmillekin oikein hyvää uutta vuotta! Toivon, että se tuo mukanaan entistä parempaa työilmapiiriä ja kohtuullisia potilasmääriä. Tuokoon se mukanaan myös ammatillista kasvua ja sitä kuuluisaa jaksamista. Jousta tarvittaessa, mutta älä aina sano joo

Vaikka kuulostaa kliseeltä, niin muistutan silti, että sinä teet tärkeää työtä. Tiedäthän sen.

Mainos
Mainos