Jokainen tarvitsee joskus auttavaa kättä, myös auttaja. Kuva: Pixabay

#449: Pitäkää hoitajistanne huolta

Jan kirjoitti Mainio-blogissaan kokeneiden, lyhytaikaisten sijaisten eli keikkahoitajien saatavuudesta. Yksiköitä pyöritetään ympäri vuoden keikkahoitajien avulla ja kesäloma-ajan kesäsijaisten voimin, jotta muu henkilökunta saa pitää lomansa ajallaan.

Jan kirjoittaa, että kokeneista keikkahoitajista kannattaa pitää hyvää huolta. Olen aivan samaa mieltä. Heistä kannattaa pitää todella hyvä huoli, jotta he ovat käytössä jatkossakin. Kilpailu on kovaa, ja toki keikkahoitaja menee sinne, missä on omasta mielestään mieluisin tehdä töitä.

Keikkahoitajien lisäksi nostan keskusteluun myös opiskelijat, vastavalmistuneet ja uudet yksikön työntekijät. Pidetään myös heistä erityisen hyvää huolta. He ovat koeajalla, eivät ainoastaan työnantajan puolelta vaan myös omasta puolestaan. He ovat katsomassa, onko juuri tämä työpaikka minun tulevaisuuteni työpaikka. Arvostetaanko täällä minua, minun tekemistäni ja halutaanko täällä pitää huoli minun osaamisestani ja hyvinvoinnistani? Työpaikan uusi työntekijä koeajaa yksikköä ja testaa, haluaako tällä kulkupelillä ajella pidemmänkin reissun työuralla.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Yksikössä harjoittelun tehnyt hoitaja miettii varmasti kesätyöpaikkaa valitessaan, miten minun harjoitteluni sujui siinä työpaikassa. Minkälaisia työkaverit ja ohjaaja olivat ja miten oppimistani tuettiin? Siksi hyvien kesäsijaisten saamiseen kannattaa kiinnittää huomiota ympäri vuoden ja pitää opiskelijoista ja uusista työntekijöistä hyvä huoli.

Hyvin paljon sitä myönteistä henkeä uusien työntekijöiden kanssa saa luotua jo pelkästään sillä, että heidät otetaan rohkeasti mukaan heti alusta alkaen: toimenpiteisiin, työtehtäviin pariksi tai vaikkapa yksikön kesäjuhliin. Otetaan mukaan työyhteisöön.

Hyvää alkavaa keikka ja sijaiskesää kaikille teille!

 

Mainos
Mainos