Kuva: Monoar Rahman | StockSnap.io

Kesä ja uudet työntekijät

Kesä on alkanut ja osastoilla vilisee uusia naamoja. Osa on vierailevia kesäsijaisia, osa on vastavalmistuneita, jotka jäävät pidempään työsuhteeseen. Jokaisella on omat odotuksensa työpaikasta ja on tärkeää, että vakituiset hoitajat vastaanottavat uudet hoitajat kollegiaalisesti.

Olemme kaikki olleet joskus vastavalmistuneita tai uudessa työpaikassa. Uutuuden viehätyksen ohella muutos aiheuttaa jännitystä. Tällaisessa tilanteessa on epäreilua odottaa, että uusi työntekijä, etenkään vastavalmistunut, tietäisi kaiken ja osaisi kaikki temput.

Haluaisin rohkaista uusia hoitajia:

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Päätä itse tyylistäsi tehdä työtä. Kunhan olet kohtelias, noudatat yhteisiä sääntöjä etkä aseta ketä vaaraan, saat tehdä työtä persoonallisella otteella. Alkuun kommentit siitä, että on tehnyt jotain väärin saattavat tuntua lannistavilta. Luota osaamiseesi. Kokemuksen karttuessa itsevarmuus lisääntyy ja opit tunnistamaan, että olet toiminut sallitun rajoissa. Ei ole yhtä oikeaa tapaa tehdä kaikkea. Jos asiasta muotoutuu suurempi ongelma, ole valmis perustelemaan näyttöön perustuvat toimintatapasi.

Kysy, kun et tiedä tai olet epävarma. Kokeneemmat hoitajat arvostavat uskallusta kysyä. Kääntöpuolena kun on, että toinen luulee tietävänsä ja tekee jotain haitallista. Yhteinen tavoitteemme on ylläpitää potilasturvallisuutta. Jos joku hoitaja kiireessä tiuskaisee, se on vain hänen omaa pienuuttaan. Pyydä apua toiselta kollegalta, joka on valmis neuvomaan. Suurin osa meistä ymmärtää oppimisen ja kasvun realiteetit ja luovat oppimismahdollisuuksia.

Keskustele asioista. Oppimista edesauttaa myös ääneen ajatteleminen. Joskus etenkin kiireen keskellä saattaa tulla tenkkapoo. Silloin on hyvä ensin pysähtyä, hengähtää, koota ajatukset ja lisäksi miettiä ratkaisua kollegan kanssa. Kokeneet kollegat voivat yllättää väläyttämällä ongelmanratkaisutaitojaan, ovathan he kohdanneet urallaan kaikenlaista. Keskusteleva kulttuuri auttaa myös luottamuksen ja kollegiaalisuuden muodostumisessa.

Huolehdi työn tauotuksesta ja palautumisesta. Kiire tai tunne kiireestä vaihtelee päivästä toiseen. Jan kirjoitti juuri Mainio-blogissa, että säntäily paikasta toiseen aiheuttaa turhaa työtä ja siksi kovimman kiireen keskellä on pysähdyttävä entistä enemmän. Joskus tuntuu, että tekemällä ensin xyz työ kulkee jouhevasti, mutta et välttämättä huomaakaan kuormitustasi. Usein vain elvytys estää tauon pitämisen. Tauolla kannattaa keskittyä muihin asioihin, katsoa vaikka YouTube-videota. Samoin on parempi, jos vapaa-ajalla unohtaa työasiat ja tekee jotain mielekästä. Tauon jälkeen saa puhtia työhön fyysisesti, mentaalisesti ja kognitiivisesti eikä taakka harteilla painakaan kasaan.

Hoitotyön ammattilaisten on itse huolehdittava jaksamisestaan. Työ voi olla henkisesti ja fyysisesti raskasta, mutta pienilläkin muutoksilla saa lisättyä hyvinvointia. Mitä neuvoja sinä antaisit uudelle työntekijälle?

Sairaan(hyvä)hoitaja facebookissa

Mainos
Mainos