Kuva: Engin Akyurt | Unsplash.com

Ohiossa työvuoro sairaalassa alkaa lämmön mittauksella

Yhdysvalloissa koronakriisiin varautuminen on ollut osavaltiokohtaista. Tähän mennessä korona on vaatinut noin 40 000 ihmishenkeä yhteensä noin 700 000 sairastuneen joukosta. Sairastumis- ja kuolleisuusprosentit vaihtelevat osavaltioittain valmistautumisen asteesta riippuen. Tilastot osoittavat, kuinka epätasa-arvoinen yhdysvaltalainen terveydenhuoltojärjestelmä on alueittain ja väestöryhmittäin.

Meillä Ohiossa kuvernööri antoi Stay at Home -määräyksen 22.3.2020. Vaikka määräyksellä viitataan kotona pysymiseen, sillä rajoitettiin ei-välttämätöntä liiketoimintaa, kokoontumisia ja matkustamista. Poikkeuksina lueteltiin terveydenhuolto, välttämättömät tarvikkeet ja palvelut, kuten ruokaostokset, ulkoliikunta turvaväli huomioiden, työmatkat ja huolenpito perheenjäsenestä tai ystävästä.

Monissa tapauksissa etätyö tai lomautukset sekä koulujen sulkeminen tarkoittavat sitä, että monet ihmiset viettävät runsaasti aikaa kotona ja ulkoillen. Sairaanhoitajat ja muut terveydenhuollon parissa työskentelevät jatkavat työarkeaan jokseenkin tavalliseen tapaan. Kun joitakin osastoja ajettiin alas ja yhdistettiin toisen osaston puolikkaan kanssa, suunnitellut ylityötunnit peruttiin ja jopa täysistä viikkotunneista tingittiin koronan varalta.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Sairaala aloitti poikkeusjärjestelyt vaiheittain.

Vierailijoiden pääsyä sairaalaan rajoitettiin lopulta niin, että sallittiin yksi vierailija niille, jotka ovat elämän loppuvaiheen hoidossa, alaikäisille ja muissa poikkeustapauksissa.

Sairaalan henkilökunnan pysäköintihallit suljettiin yksi kerrallaan, kunnes jäljelle jäi vain yksi. Yhden sisäänkäynnin kautta oli helpompi valvoa, kuka kulkee sairaalaan sekä järjestää henkilökunnan lämmönmittauspiste.

Aluksi henkilökuntaa ohjeistettiin käyttämään kirurgista suu-nenäsuojusta kaikkialla sairaalan alueella. Välissä käytettiin kankaista suojusta tarvikkeiden säästämiseksi. Lopulta siirryttiin N95-maskin ja suojalasien käyttöön. Suu-nenäsuojusta käytettäisiin sairaalan käytävillä ja N95-maskia potilashuoneissa riippumatta koronaepäilystä.

Epäiltäessä koronaa tai todettaessa korona, olisi käytettävä CAPR-respiraattoria kaikkien muiden tarpeellisten suojavälineiden ohella. Tätä varten henkilökuntaa pikakoulutettiin muistinvirkistämiseksi, kuinka CAPR-respiraattoria käytetään ja kuinka suojavaatteista riisuudutaan oikeaoppisesti.

Sairaalajärjestelmä oli varannut toiseen lähialueen sairaalaan kokonaisen osaston koronapotilaita varten. Osasto täytettäisiin ennen kuin koronapotilaita siirrettäisiin myös sairaalaan, jossa itse työskentelen. Sittenkin täytettäisiin ensin muutama osasto toisessa tornissa ennen kuin koronapotilaita siirrettäisiin mahdollisesti osastolleni. Toistaiseksi en ole ollut kosketuksissa todennetun koronan kanssa.

Taudin leviämiseen liittyvä epävarmuus ja käytännönläheiset toimet koronaan valmistautumisessa ovat aiheuttaneet ahdistusta henkilökunnassa kuten yleisesti kaikissa ihmisissä. Ihmisillä on erilaisia keinoja yrittää selviytyä koronan aiheuttamasta ahdistuksesta ja pelosta sekä turhautumisesta. Itsekin olen kokenut ahdistusta, koska ulkosuomalaisena olen täällä perheettä, ja korona rajoittaa muiden ihmisten tapaamista vapaa-ajalla.

Sairaan(hyvä)hoitaja facebookissa

Kommentit

Käyttäjän K.P kuva

Moikka!
On ollut tosi mielenkiintoista lukea työskentelystä USA:ssa. Olisi kiinnostavaa lukee prosessista ennen USA lähtöä enemmän (CGFNS ja miten valmistauduit NCLEX yms.)

Käyttäjän Frances Love kuva

The advice here is to stay home once a week, except for shopping. We drive to our destination only once a week because we do it ourselves. However, my sister has just finished radiation therapy for cancer and is at high risk because her immune system is weakened during the cancer recovery period. who. Sometimes I need something that can be delivered home or I ran out of medication that I couldn't find in the supermarket.

Click here to find out more
https://www.technize.com/blog/games-lol-free-gaming-hub/
https://games.lol/blog/granny-3-important-strategies-to-beat-the-game/

Mainos
Mainos