Kuva: Brendan Church / StockSnap.io

Urapolku

On kestänyt luvattoman kauan käsittää, etteivät kaikki hoitajat ole tässä ammatissa toteuttamassa itseään, intohimosta, halukkaina kehittymään ja kehittämään. Toiset ovat läpikulkumatkalla, toiset rahan perässä. Jotkut tyytyvät hoitotyöhön pidemmäksikin aikaa. Jotkut haluavat vain tehdä työnsä ajattelematta sitä sen enempää.

Hoitotyö ei ole niin helppo vaihtoehto kuin voisi ehkä kuvitella. Työ itsessään on vaativaa ja vallitsevassa järjestelmässä esiintyvät dilemmat, stressi ja aliarvostus eivät helpota tilannetta. Ollakseen tehokasta, laadukasta ja turvallista, hoitotyö vaatii paljon alan asiantuntijalta. Kuka tahansa ei selviydy hoitotyöstä riittävällä tasolla.

On masentavaa havaita haluttomuutta, alisuoriutumista, välinpitämättömyyttä. Ei voisi vähempää kiinnostaa vaivautua töihin. Työssä vain nalkutetaan ja vedetään alas kaikkien muidenkin mieliala. Ovi käy tiheään ja muille syntyy ristiriitaisia, jopa vääristyneitä, tunteita siitä, mitä hoitotyö merkitsee.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Vaikka itsekin tein päätöksen sairaanhoitajakoulutukseen hakemisesta vasta viime hetkellä ja ikään kuin päähänpistona, en ole katunut valintaani. Alkukankeuden jälkeen löysin oman ammatillisen paikkani maailmasta nimenomaan hoitotyöstä. Täydellisyyden tavoittelussa ja muussa vastaavassa nähdään yleensä vain uupumuksen resepti, mutta nimenomaan intohimoni on auttanut jaksamaan tässä ammatissa.

Sairaan(hyvä)hoitaja facebookissa