Unohda siis hetkeksi mindfulnessit ja ryhtijumpat ja tee juuri sitä mitä haluat. (Kuva: Pixabay)

Ole enemmän kuin sairaanhoitaja*

Oletko saanut viime aikoina hyviä vinkkejä jaksamiseen? Esimerkiksi muista syödä terveellisesti, liiku luonnossa ja pidä myös itsestäsi huolta. Lepää tarpeeksi! Muista positiivinen asenne! Niin jaksat sitten taas hoitaa muita siihen pisteeseen, että vapaalla voit taas keskittyä tähän itsesi ”lataamiseen”.

Tässä arvostuksen ja kiitollisuuden tulvassa, sinivalon kajastuksessa, puren huultani, sillä minua ei nappaa loputon energisyys ja positiivisuus. Sanon usein potilaalle vaikeissa tilanteissa, että kaikki tunteet ovat sallittuja. On normaalia pelätä ja jännittää. Nyt sanon saman teille: Välillä saa ottaa päähän. Välillä saa väsyä. 

Riittävän levon, ravitsemuksen ja liikunnan suhde jaksamiseen on toki kiistaton, mutta minulla on oma teoriani. Jaksamista tukee nauru, mutta ennen muuta sitä tukee tila olla oma itsensä sekä se huonoin versio itsestään. Sekin, joka juo kalsarikännit sohvalla tukka pystyssä tiistaina.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Unohda siis hetkeksi mindfulnessit ja ryhtijumpat ja tee juuri sitä mitä haluat. Katso Netflixiä. Nyplää pitsiä. Nypi kulmakarvat. Syö juustonaksuja. Pidä skype-skumppailta. Makaa koko päivä sängyssä. Käy spinningissä. Kyki koko päivä kukkapenkissä. Lenkitä koirat. Kiroile kuin merimies. Kudo villasukat. Aivan sama mitä teet, mutta kunhan teet sen jaksaaksesi olla Sinä, etkä vain hyvin suorituskykyinen ja palautunut työntekijä.

Ai mitä teen itse? Makaan aika paljon paikoillani ja tuijotan ikkunasta taivasta. Olen luvan kanssa tekemättä mitään. Välillä saan niin sanottuja ”hyperkohtauksia” ja häärään ja järjestelen. Olen siitä omituinen, että nautin sukkalaatikonkin järjestämisestä. Oikein kun ottaa päähän saatan kirjoittaa, joskus blogimerkintöjäkin. Jos välillä elämä ja kaikki tuntuu ihan ylitsepääsemättömältä, niin katson Instagramista kuvia eläinvauvoista. Virtahepovauvalle on vaikea olla vihainen. 

Ole siis enemmän kuin sairaanhoitaja*, ole Sinä.

*tai bioanalyytikko, ensihoitaja, fysioterapeutti, hammashoitaja, kätilö, laboratoriohoitaja, lastenhoitaja, lähihoitaja, perushoitaja, lääkintävahtimestari, sairaankuljettaja, mielenterveyshoitaja, osastonhoitaja, röntgenhoitaja, suuhygienisti, terveydenhoitaja, toimintaterapeutti tai ylihoitaja. Nämä sanat koskevat teitä kaikkia.

 

Katso myös @babyanimals_forever Instagramissa.  Samalla voit seurata tiliä @shharjula.

 

 

Voit seurata Sh Harjula -blogia myös Facebookissa.

 

 

 

 

 

 

Mainos
Mainos