Aina vähän jännittää istua tähän tuoliin. Kuva: Pixabay

#315: Hammaslääkärissä

Siitä oli tovi vierähtänyt kun viimeksi olin käynyt hammastarkastuksessa. 

Tovi, eli yli 2 vuotta. Oikeasti aivan liian pitkä aika huomioiden se, miten tärkeä suun terveys on ihmisen kokonaisterveyden kannalta. Kuitenkin tuon suun ja hampaiden kautta menee niinkin tärkeä asia sisään kuin ravinto, ja ulos tulee puhetta sekä hiilidioksidia, huokailua, aivastuksia. Kaikkea tärkeää siis.

Ehkä se ikuinen hammaslääkäripelko jonkin verran viivästytti tätäkin tarkastukseen tulemista. Ei mua siihen tuoliin istuessa aivan kauheasti näin aikuisena enää pelota, mutta pieni jännitys on aina kun alkaa se ilman puhaltelu ja hammasvälien rapsuttelu ja tutkiminen. Auts! Jouduin kerran sanomaan auts ja säpsähdin, kun tämä rapsutin osui herkkään paikkaan.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

"Juu, minä huomasin että siinä taisi olla kipeä kohta", sanoi hammaslääkäri. 

Hampaiden suhteen moni meistä taitaa olla aikamoisen huoleton. Hammaspesu kuuluu ehkä päivittäiseen ohjelmaan, mutta ei se hammasvälien puhdistaminen. Hammasvälien puhdistaminen olisi kuitenkin äärimmäisen tärkeää, se on hyvän ja mallikelpoisen kansalaisen mitta.

Tämmöisiä mietin siinä suu auki maatessa, tyylikkäät urheilulliset aurinkolasit silmillä.

Hampaat tarkistetaan koulussa ahkerammin, sairaalassa ennen toimenpiteitä ja anestesiaa. On hyvä katsoa sinne potilaan suuhun, ettei nukuttaessa ja suuhun katsoessa tule yllätyksiä. Näistä yllätyksistä olisi HybridiHoitajalla kokonaan toinen tarina kerrottavana... Ehkä sitten myöhemmissä blogipäivityksissä!

 

Kommentit

Käyttäjän Marja Juselius kuva

"Ei mulla mikään kiire ole, hammastarkastukseen vaan varaisin ajan." "Milloinkas viimeksi kävit hammastarkastuksessa?" "Hhhhmmmm, noin 5 vuotta sitten." "No on sulla sitten kyllä aika kiire!" T: suuhygienisti
Mainos
Mainos