Käyttäjän ripsi kuva

Hei,

en yhtään väheksy väkivaltaa. Sellaista ei pidä kenenkään joutua kokemaan. Mutta tämä pätee puolin ja toisin, erityisesti psykiatrian alalla. Monilla hoitajilla ja lääkäreillä on ennakkoluuloja asiakkaistaan, ja he harjoittavat henkistä väkivaltaa ja vallankäyttöä hoitosuhteissa. Tämä ilmenee helposti sekä kirjauksissa että kirjaamatta jättämisissä. Onko esim. oikein, että lääkäri pitää asiakkaalle ns. pillerikokeen, eli kutsuu tämän keskustelun jälkeen takaisin, ja kysyy, onko sohvatyynyn alta löytynyt pilleri hänen?

Nollatoleranssin pitää yhtä hyvin koskea tällaista käytöstä. On totta, että psykiatrian asiakkaissa on esim. päihteiden väärinkäyttäjiä ja narkomaaneja, mutta kaikki eivät kuulu heihin. Silti kaikkia kohdellaan kuin he kuuluisivat em. kategoriaan, vaikka sairastuminen voi johtua esim. traumatisoitumisesta tai kliinisistä syistä. P.S. Pillerikoe jäi toki kirjaamatta hoitokertomukseen!!

Miksi ei tutkita psykiatristen hoitajien ja lääkärien ennakkoluuloja ja henkistä väkivaltaa, jota he harjoittavat työssään? Kuten sanoin, nollatoleranssin pitää olla molemminpuolista.