Käyttäjän Ensihoitaja  kuva

Allekirjoitan monta asiaa vuorotyön hyvistä puolista. Minua ei saisi päivätyöhön kirveelläkään (vielä), mutta ymmärrän oikein hyvin, että iän karttuessa yövuoroista palautuminen on vaikeampaa. Minun tämänhetkisen elämän kannalta hyviä puolia ovat:

Arkivapaat —> lapsilla vähemmän hoitopäiviä ja oikeasti kerkeää viettämään heidän kanssaan aikaa.

Oma aika yövuorojen ennen ja jälkeen —> vähäisten tukiverkkojen myötä omaa aikaa järjestyy näin helposti. Lisäksi harrastaminen jne ei ole pois yhteisestä perheajasta.

Lisät —> tuntuva lisä palkkaan.

Pitkistä vuoroista johtuen vapaita on paljon —> aikaa perheelle, palautumiselle, reissuille jne.

Säännöllinen työvuorokierto —> voin suunnitella menemiseni pitkälle, kun vapaiden paikan tietää vaikka vuoden päähän. Vuoronvaihdoilla vapaita saa vielä pidennettyä helposti ja erilaisia menoja varten saa järjestettyä vapaata.

Huonoja puolia on taas vähäiset vapaat viikonloput eli yhteistä perheaikaa ei ole niin paljon, kuin jos molemmat vanhemmat tekisivät päivätyötä. Mutta arkivapaat ja yövuorojen ennen ja jälkeen olevat vapaat/nukkumapäivät kompensoivat tätä. Olen vain kaksi päivää viikosta kokonaan pois kotoa, kahtena päivänä lähden yöksi töihin ja loput on vapaita.

Meillä ensihoidossa on hyvin yleisesti 12 h tai 24 h työvuorot ja vuorot säännöllisiä. Säännöllinen työvuorokierto on sellainen asia, jonka soisin rantautuvan sairaalan sisällekin.