Käyttäjän Entinen hoitaja kuva

Hyvä kirjoitus! Itse en kyllä enää jäisi hoitoalalle rahallakaan, jos työolot pysyvät ennallaan. Työnkuva on laaja, ei sekään haittaa, mutta kun viikossa työaika on rajallinen (toki kiky sitä lisäsi) ja ylitöistäkään ei mielellään makseta, ei ehdi millään tekemään työtä niin, että kotiin lähtiessä voisi edes itse kiittää itseään hyvin hoidetusta työstä.

Sairaanhoitaja saa usein myös kuulla asiakkailta ja heidän läheisiltään, kuinka huonosti asiat on hoidettu: lääkäri ei määrää niitä lääkkeitä/tutkimuksia, joita asiakas haluaa, wc:stä oli paperikin loppu, ruoka on pahaa ja näiden päälle hoitokin vielä huonoa, kun hoitajat vain tuijottavat päivät tietokonetta sen sijaan, että viettäisivät aikaansa potilaiden kanssa. Ymmärrän, että hoitaja on usein se, joka on siinä hetkessä läsnä ja hänelle on helppo ja hyvä purkaa tuntojaan, sekin kuuluu hoitajan työnkuvaan. Toisinaan palaute menee sitten henkilökohtaisuuksiin ja uhkaavaksi (koko ajan enemmän), mutta hoitajan olisi tietenkin epäammattimaista loukkaantua tästä, saati vastata palautteeseen muuten, kuin kiittämällä palautteesta.

Tästä kaikesta rakentuu kuitenkin sellainen kuorma, jota itse en enää jaksa kantaa. Onneksi on vielä hoitajia, jotka jaksavat kuormaa kantaa <3 ja toivotaan, että ammattijärjestöt tekevät ryhtiliikkeen ja alkavat ajamaan aggressiivisemmin hoitajien asiaa.