Tehy valmistautuu joukkoirtisanoutumiseen – ylityö- ja vuoronvaihtokielto jatkuu

Tehyn valtuusto haluaa sopimuksen, joka sisältää ratkaisuja hoitajapulaan.

Kuvateksti
Työriidan sovittelu jatkuu sovittelulautakunnassa. Mahdollinen sovintoesitys tulee valtuuston käsiteltäväksi.
Kuva: Jaakko Martikainen

Tehyn valtuusto kokoontui tänään Helsinkiin saamaan tilannekatsauksen neuvottelukierroksesta, keskustelemaan ja päättämään tulevista työtaistelutoimista. 

Valtuusto päätti yksimielisesti valtuuttaa halllituksen aloittamaan joukkoirtisanoutumisen valmistelun. Valmistelun perusteella valtuusto päättää joukkoirtisanoutumisen toimeenpanosta. 

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto pysyy koko kuntasektorilla toistaiseksi voimassa. Kiellon aikana tehyläiset tekevät normaalit työvuoronsa. 

"Voisimmeko pitää tätä toipumisjaksona tehyläisille, kun ei tarvitse joustamalla paikata hoitajapulaa?" Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen kysyi. 

Valtuusto sai selvityksen myös 1.-15.4. toimeenpannun lakon kulusta. 

"Lakko on osoittanut, että hoitohenkilöstö tekee korvaamatonta työtä, jota kukaan muu ei pysty tekemään", Tehyn toiminnanjohtaja Else-Mai Kirvesniemi sanoi. 

"Hoitajat ovat korvaamattomia, mutta korvaamattomuus ei saa tarkoita sitä, että meille ei korvata", valtuutettu Saara Partanen (Yhdessä eteenpäin) sanoi. 

Valtuutetut toivat puheenvuoroissaan esiin hoitajapulan, joka vaarantaa potilasturvallisuutta työpaikoilla tulevana kesänä.

Hoitajapulaan ei ole tällä hetkellä valtuutettujen mielestä ratkaisua näkyvissä.

"Tiedän sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköitä, joihin ei ole saatu ensimmäistäkään kesätyöntekijää", valtuutettu Paula Sihto (Sitke) sanoi. 

"Kesästä tulee kaoottinen", arvioi valtuutettu Miia Alasaarela (Vasemmisto ja sitoutumattomat).

SuPerin hallitus kokoontuu keskiviikkona päättämään työtaistelutoimista.